Anasayfa , ATİF , “Faşist Türk Devletinin Katliamlarına Karşı Özyönetimleri Sahiplenmek İçin Düsseldorf Yürüyüşüne Katıl!”

“Faşist Türk Devletinin Katliamlarına Karşı Özyönetimleri Sahiplenmek İçin Düsseldorf Yürüyüşüne Katıl!”

dgbp-aDÜSSELDORF |24-12-2015| Amed, Sur, Varto, Cizre, Silopi, Silvan, Yüksekova, Nusaybin, Dargeçit faşist Türk devletinin sokağa çıkma yasağı adı altında uyguladığı sıkıyönetime karşı halkın direniş kalesi olmuştur. Yüksek binalara, Cami minarelerine yerleştirilen keskin nişancıların sürek avına rağmen, çoğu Almanya’da satın alınan panzerlerin toplarına rağmen, havada helikopterlerle atılan bombalara rağmen Kürtler öz yönetimlerini savunmaya devam etmektedirler.
Tarihi soykırımlar ve katliamlarla dolu olan faşist Türk Devleti bir yandan Kürdistan coğrafyasında Kürtlere saldırırken, Türkiye’de de saldırılarını yoğunlaştırmıştır. Ankara’da 10 Ekim’de gerçekleştirilen saldırıda 102 işçi ve emekçi hayatını kaybetmişti. Gene İstanbul’da polisin ev baskınlarıyla gerçekleştirdiği yargısız infazlarda devam ediyor. Son bir kaç ay içinde Günay Özarslan, Dilek Doğan ve Dilan Kortak kaldıkları evlerde ailelerinin gözleri önünde infaz edildiler. Faşizmin son yargısız infazı da tekrar İstanbul’da 22 Aralık’da gerçekleştirildi. Kaldıkları evleri basılan devrimci kadınlardan Yeliz Erbay ve Şirin Öter polis tarafından yargısız infaz edildiler.
Kürdistan’da sokakları, evleri, mahalleleri, kasabaları, şehirleri askeri çeteleriyle basıp katliamlar yapan Erdoğan/AKP iktidarı, şehirlerde de yargısız infazlar, toplu katliamlar yapmaktadır. Diğer taraftan da başta Sayın Öcalan olmak üzere, devrimcilere yönelik cezaevlerinde izolasyon uygulamaktadır. Tüm girişimlere rağmen Sayın Öcalan ile görüşmeler yaptırılmamaktadır.
Tüm bu saldırıların en büyük suçlularından biriside Alman devletidir. Ekim ortasında Türkiye’yi giderek açıktan Erdoğan/AKP’ye destek veren Merkel, bu katliamların direk sorumlusudur. Aynı şekilde bugün Kürt illerinde gerçekleştirilen katliamlarda kullanılan silahların büyük bir çoğunluğu Almanya tarafından satılmaktadır.
Almanya Demokratik Güç Birliği Platformu olarak, faşist Türk devletinin bu katliamlarını kınamak, Kürt halkının özyönetimlerini sahiplenmek ve Alman devletinin Türkiye’ye verdiği desteği kınamak için 26 Aralıkta Düsseldorf’da düzenlediğimiz ortak yürüyüşe hepinizi katılmaya, destek vermeye çağırıyoruz. Gün sokak başlarında faşist çetelere karşı savaşanların yanında olma günüdür.
Demokratik Güç Birliği Platformu-Almanya