Home , Haberler , Sarılmak isteyene dayak ve gözaltı

Sarılmak isteyene dayak ve gözaltı

7e15b0ec2b42636c63674b08ae6e6fb4_AliGülmezİSTANBUL | 04 – 07 – 2014 | Tekirdağ 1 no’lu F Tipi Cezaevi idaresinin hakkında açtığı disiplin cezası davası için Tekirdağ adliyesine getirilen tutsak Ali Gülmez’e sarılmak isteyen akrabaları darp edilip gözaltına alındı. Gördüğü polis şiddeti nedeniyle dudağı patlayan ve çenesi moraran Gülmez’in yengesi Fadime Gülmez ANF’ye yaşadıklarını anlattı. Polisler hakkında suç duyurusunda bulunan Fadime Gülmez, “Bize sarılmayı bile çok gördüler. Bunlar insan olamaz” dedi.

Tekirdağ 1 no’lu F Tipi Cezaevinde bulunan TKP-ML/TİKKO hükümlüsü Ali Gülmez’e kaçak elektrik kullandığı iddiasıyla cezaevi idaresi tarafından dava açılmıştı. Ali Gülmez’in yengesi Fadime Gülmez 1 Temmuz günü yakınlarıyla birlikte duruşmaya katılmak üzere Tekirdağ Adliyesine gitti. Burada çoktan beri görmediği Ali Gülmez’e sarılmak isteyen Fadime Gülmez ve yakınları askerler ve polisler tarafından darp edilip gözaltına alındı.

Gülmez yaşadığı insanlık dışı muameleyi şöyle anlattı: “Ben, erkek kardeşim, onun eşi, kızım, gelinim ve yeğenimle birlikte kayınbiraderim Ali Gülmez hakkında Tekirdağ 3. Asliye Ceza Mahkemesinde açılan davayı izlemek üzere Adliye’ye gittik. Ali’yi ilk kez gören 13 yaşındaki yeğenim Hazal’ın kuzenine bir kez olsun sarılabilmesi için cezaevi komutanından izin istedim. Kabul etmedi. Bunun üzerine mahkeme bitiminde aynı talebi mahkeme başkanına yönelttim. Hakim ‘Ben karışamam, komutandan izin almanız gerek ’ deyince, Ali araya girip mahkemede inisiyatifin komutanda değil kendisinde olduğunu hatırlattı. O zaman, hakim Hazal’ın kuzenine sarılmasını kabul etti. Ancak araya giren cezaevi komutanı, ‘Dışarıya çıkalım öyle sarılsın’ dedikten sonra hepimiz mahkemenin dışına çıktık.

CEZAEVİ KOMUTANI SÖZÜNÜ TUTMADI

Tam Hazal amcasına sarılacaktı ki, bu kez komutan araya girerek, burasının mahkeme olmadığını inisiyatifin kendisinde olduğunu ve sarılmaya izin vermediğini söyledi. Komutana demin mahkemede verdiği sözü tutmasını söyleyerek, hepimiz Ali’ye sarılmak istediğimizde askerler bizi iteklemeye başladı. Kendime gelip arkamı döndüğümde, kardeşim Ali Haydar Kırık’ın üç polis tarafından banka yatırılmış bir biçimde darp edildiğini fark ettim. Bunu görür görmez hemen yardımına koştum. Bana yönelen polislerden biri çeneme önce yumruk attı, sonra vurmaya devam etti. Dengemi kaybettim. Sonra karşı çıkan kardeşimi tekme tokat merdivenlerden sürüklediler. Biz de peşinden gittiğimiz için beni, kardeşimi ve büyük kızım Deniz Durmuş’u gözaltına aldılar.”

BUNLAR İNSAN OLAMAZ

İlk etapta Tekirdağ Devlet Hastanesine götürüldüklerini belirten Gülmez, doktorların kendileriyle ilgilenmediği gibi alkol testi yaptıklarını aktardı. Tekirdağ polis karakolunda ise polislerin kendilerine zorla ifade imzalattırmaya çalıştığına dikkat çeken Gülmez, “Darp edilen biz olmamıza rağmen, polise mukavemet ettiğimiz yönünde yazılmış ifadeyi imzalamamızı istediler. Kabul etmedik ” diye konuştu. Kendisini ve kardeşini darp eden biri Yunus, biri Adliye, biri de Karakol polisi olmak üzere üç polis hakkında suç duyurusunda bulunan Fadime Gülmez, “Biz sadece çoktandır görmediğimiz akrabamıza sarılmaya çalıştık. Sırf bu nedenle hem darp edildik hem gözaltına alındık. Bize sarılmayı bile çok gördüler. Bunlar insan olamaz” dedi. (ANF-Zeynep Kuray)