Anasayfa , Avrupa , Zürih’de Komplo Protesto Edildi!

Zürih’de Komplo Protesto Edildi!

zürih komplo 2İSVİÇRE|13-10-2013|PKK önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 09 Ekim 1998’de yapılan komployu  İsviçre Kürt Halk Meclisleri tarafından organize edilen yürüyüş ve mitingle protesto edildi.

İsviçre’nin Zürih şehrinde 12 Ekim 2013 tarihinde yapılan protesto yürüyüş ve mitingine, İsviçre Türkiyeli İşçiler Federasyonu (İTİF) inde içinde yer aldığı İsviçre Demokratik Güç Birliği’de destek verdi.

1000 civarında kitle katılımıyla yapılan yürüyüşte „Es Lebe Öcalan“ „ Terrorist Türkay“ „ Yaşasın Roşava Devrimi“ gibi sloganlar atıldı. Yürüyüşün ardında yapılan mitingde, devrim şehitleri için yapılan saygı duruşuyla başlandı.

İsviçre Kürt Halk Meclisleri temsilcisi kitleyi selamladıktan sonra, KCK yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar bir konuşma gerçekleştirdi. Aydar konuşmasında“ Ogün komployu yapan güçler, bugün önder Apo ile aynı masada oturmak zorunda kaldı. Artık Kürtler zafere çok yakındır.“ Aydar’ın konuşmasından sonra, İsviçre Demokratik Güç Birliği adına yapılan konuşmada Geziden Rojava’ya halkların kardeşliğini büyütme 9 Ekim komplosu Kürt halkına yönelik imha, inkar ve işgal saldırısının bir parçası olduğunu açığa çıkarma ve devam eden saldırı ve imhaya karşı durarak mücadele ağlarını örgütleme zamanıdır” Güç Birliği temsilcisinin konuşmasından sonra, Zürih Kadın Meclisleri adına bir konuşma gerçekleştirildi.

Yürüyüş ve Mitinge devrimci kurumlardan Partizan ve MLKP’ de katılarak destek verdi.

zürih komplo 2

zürih komplo 1