Home , Dünya , FARC komutanı Roman Ruiz yaşamını yitirdi

FARC komutanı Roman Ruiz yaşamını yitirdi

grannoblesssMüzakerelerde halen kesin bir sonuca ulaşılamayan Kolombiya’da gerillalara yönelik imha operasyonları hız kazandı. Kolombiya Devrimci Silahlı Birlikleri (FARC)’ın üst düzey komutanlarından Roman Ruiz, operasyonlarda hayatını kaybetti

Müzakerelerde halen kesin bir sonuca ulaşılamayan Kolombiya’da gerillalara yönelik imha operasyonları hız kazandı. Kolombiya Devrimci Silahlı Birlikleri’nin (FARC) üst düzey komutanlarından Roman Ruiz, operasyonlarda hayatını kaybetti.

Kolombiya ordusunun düzenlediği operasyonlarda, FARC’ın üst düzey komutanlarından Alfredo Alarcon Machado’nun yaşamını yitirdiği bildirildi. ‘Roman Ruiz’ kod adıyla bilinen Machado, FARC’ın kuzeybatı bloğuna komuta etmesinin yanı sıra, merkez askeri konseyinin de üyesiydi.

Gerilla komutanının ülkenin batısındaki Choco bölgesindeki bombardıman sırasında yaşamını yitirdiği edinilen bilgiler arasında. Roman Ruiz’in yakalanması için Kolombiya hükümeti tarafından 500 bin dolar ödül konmuştu. Gerilla komutanı ile birlikte toplamda 5 FARC üyesinin yaşamını yitirdiği tahmin ediliyor.

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos’un barış müzakerelerine rağmen FARC’a yönelik saldırılara izin vermesi ardından onlarca gerilla yaşamını yitirdi. Choco’daki saldırı haricinde, son bir haftada 34 gerilla, ordu bombardımanlarında hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz hafta Cauca’da 26, Antioquia’da ise 8 gerilla yaşamını yitirdi. FARC, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamayla, 6 aydır tek taraflı olarak yürüttüğü ateşkese son vermek zorunda kalmıştı.

Devlet Başkanı Santos, kalıcı bir barış antlaşması imzalanana kadar ateşkes kararı almayacağını ilan etmiş ve müzakerelerin çatışmalarla paralel gitmesine yol açan sürecin önünü açmıştı.

farc kolombiya

Kaynak: ANF