Home , Avrupa , 600 Haftadır sürdürülen mücadeleye bir ses de Zürih ve Cenevre’den

600 Haftadır sürdürülen mücadeleye bir ses de Zürih ve Cenevre’den

ohne-titel27 Mayıs 1995 tarihinden bu yana büyük bir irade ve inançla sürdürülen mücadelenin 600. Haftasına bir destek eylemi de Zürih ve Cenevre’de gerçekleştirdik.

ZÜRİH : 24 Mayıs Cumartesi günü Zürih Yeni Kadın Komitesi’nin örgütlediği eylem, saat 14.30 başladı. Pankartımız ve flamalarımızla Yeni Kadın üyeleri olarak Stauffacher’daki yerimizi aldık.

Eylemimize Demokrasi ve Devrim Mücadelesinde kaybedilenler ve kaybettiklerimiz şahsında yapılan 1 dakikalik saygı duruşu ile başladık.

Barış Anneleri adına yapılan Kürtçe konuşma ile başlayan eylemimiz, Yeni Kadın MYK sının hazırladığı Türkçe/ Almanca basın metninin okunmasının ardından katılımcı kurumların söz alması ile devam etti. ADKH ve SKB nin Cumartesi Annelerinin 600. Haftası dolayısıyla yaptıkları konuşmanın ardından, yeni mücadele günlerinde, 8 Martlarda, 25 Kasımlarda, 1 Mayıslarda vb.. bir araya gelme çağrısı ile oturma eylemimiz alkış ve sloganlarla sonlandırıldı.

Eylemde sık sık “Analarin öfkesi katilleri boğacak”, “Yaşasın Devrimci Dayanışma!” “Şehit Namirin” sloganları atıldı.

CENEVRE : Cumartesi Annnelerinin 600. Haftasında bir eylemde Cenevre’de gerçekleşti.

DEMKURD’un örgütlediği Cumartesi Annelerini destekleme eylemine Yeni Kadın olarak katıldık.

Saat 12.00 de başlayan eylem Fransızca hazırlanan bildirinin okunmasının ardından Yeni Kadın MYK mızın hazırladığı Türkce billdirinin okunması ile devam etti.

Cumartesi Annelerinin 600. Haftasını ve Mücadelesini anlatan bildirilerin dağıtılmasının ardından oturma eylemi alkış ve sloganlarla son buldu.

İsviçre Yeni Kadın