Anasayfa , Avrupa , Fabio V. Ülkesine Dönüyor
Fabio V.

Fabio V. Ülkesine Dönüyor

                                    Fabio V.

HAMBURG |27.02.2018| Hamburg’ta G20 sürecinde Rodenbarg yürüyüşünde tutsak düşen Fabio’nun duruşması gün itibari ile bitirildi. Fabio’nun bugün görülmesi planlanan duruşması Savcılığın ”Hastalık” nedeni ile  katılmaması üzerine yapılmadı. Duruşmaları başından itibaren takip eden alan muhhabirimizin aktarımları süreç itibari ile ülkesine dönen Fabio ‘nun 24 Mart’ta yeniden Hamburg’a geleceği öğrenildi. G20 sürecinden ve sonrasında ki hukuksuzluk kamuoyunda gündem olmaya devam ediyor. Bugün yapılması planlanan duruşmadan önce Hakime’nin doğum izni alacağı bildirilmişti. Bugün ki duruşmada Savcılık makamının hasta olup duruşmaya katılmaması üzerine yapılmadı. Verilen karar doğrultusunda dava bitirildi. Baştan ”yargılama” süreci olacağı aktarıldı.

24 Mart’ta Hamburg’ta yeniden duruşmalar görülecek

Sil baştan yeniden sürecin başlatılacağı aktarıldı. Delil ve tanıkların yeniden dinlenilerek dava baştan görülecek. ATİF Hamburg G20 sürecinde ve sonrasında aktivistlere yönelen hukuksuzluklar için gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantısına katılan Fabio’nun avukatı Gabriele Heinecke sürece yönelik açıklamalar yapmış ve müvekkili Fabio’nun beraat etmesi gerektiğini vurgulamıştı. Fabio V. davanın sonucunda Temmuz ayından bu yana yaşadığı Hamburg’tan ayrılarak ülkesi İtalya’ya döndü. 24 Mart ‘ta sil baştan görülecek duruşmalara katılacak olan Fabio uzun zamandır gidemediği ülkesine dönüyor.

Duruşmalarda ”Polis Şiddeti ” polis kameralarında 

Av. Gabriele Heinecke’nin katıldığı bilgilendirme toplantısında da konuklardan ”Polis Şiddetine” yönelik sorular sorulmuştu. Savcılığın Fabio’nun duruşmalarında dayanak olarak ”delil” diye sunduğu polis kamerası kayıtlarında da polisin uyarıda bulunmadan direk saldırdığı ve bir çok kişiyi darp ettiği görüntülerde yer almıştı. Kamuoyunda bu şiddet görüntüleri üzerine tepkiler gelmişti. Av. Heinecke gelen sorulara bir polisin yargılanmasının Avrupa ”demokrasisinde” de zor olduğunu Oury Jalloh duruşmalarından örnekler vererek anlatmıştı. Açılacak davaların hasır altı edildiği bir çok davadan örnekler olduğu bir gerçeklik.

Fabio’nun ve G20 Duruşmlarının Etkisi

Hamburg’ta tek G20 tutsağı Fabio değildir.Onlarca tutsak halen yargılanmaktadır. Konstantin’in duruşmaları devam etmekte , yine farklı ülkelerden kişilere de yüksek cezalar istenmektedir. G20 tutsaklarının davaları önemli genel olarak hukuksuz ve dayanaksız açılan davalarda G20 karşıtı eylemler bir bütün olarak yargılanmak istenmekte ve içinde ciddi hukuksuzluklar barındırmaktadır. Bununla beraber emsal teşkil edip her eylem ve etkinlikteki kriminalize etme cabaları ve polis provakasyonları sonrasındaki olası gözaltı ve tutuklamalarda da istene bilinir. Bu davaların neticesinde anti-faşist ve anti-emperyalist mücadele yürütenlere karşıda saldırılar artılacağı kamuoyu ve kurumlarca dile getirilerek duruşmalara ve eylemlere dayanışma vurgusu ile katılım çağrısı yapılıyor.