Anasayfa , Avrupa , Strazburg’da Kobanê’ye Destek Eylemleri ve Tren Garı İşgali! (VİDEO)

Strazburg’da Kobanê’ye Destek Eylemleri ve Tren Garı İşgali! (VİDEO)

IMG_3841STRAZBURG | 02 – 10 – 2014 | Katil IŞİD çetelerinin, Kobanê’ye başlattığı saldırıların yirmili günlere yaklaştığı süreçte, Avrupa’da Kobanê direnişine destek eylemleri artıyor.

Strazburg’da bulunan Avrupa Konseyi önünde başlatılan açlık grevi, 4. gününü geride bırakırken sabahın erken saatlerinde işgal eylemi için Avrupa Konseyi’ne girmek isteyen açlık grevcileri, polisin müdahalesiyle karşılaştı. Müdahalede dört eylemci gözaltına alındı. Gözaltına alınan eylemcilerin üçü serbest bırakılırken, bir eylemci ise Almanya’ya iade edildi.

Yaşanan bu durumdan sonra kitle grev alanında sabahın erken saatlerinde toplanmaya başladı. ATİK üye ve taraftarları da yaşanan gelişmeyi duyar duymaz eylem alanına giderek destekte bulundular. Çadır eyleminin olduğu yerde bir açıklama gerçekleştirilerek, Kobanê direnişine ilişkin sloganlar atıldı.

Kobanê’de bugün yaşanan gelişmelerden kaynaklı saat 18’de de Kleber Meydanı’nda bir eylem gerçekleştirildi. ATİK ve Partizan kitlesinin de flamalarıyla katıldığı eylem, Kobanê’de şehit düşenler için saygı duruşuyla başlatıldı.

Çeşitli konuşmaların ve açıklamaların gerçekleştirildiği eylemde Fransızca, Kürtçe ve Türkçe olarak “Yaşasın Kobanê Direnişi!”, “Kürdistan Faşizme Mezar Olacak!”, “Katil IŞİD, Ortağı Türkiye!”, “Yaşasın YPG” gibi sloganlar atıldı.

IMG_3846

Eylemin ardından aralarında PARTİZAN taraftarı gençlerin de bulunduğu yaklaşık 50 kadar genç, Strazburg tren garında işgal eylemi başlattı. Yaklaşık bir saat boyunca tren garında oturma eylemi yapan gençler, bu süre boyunca birçok slogan atarak Kobanê direnişine destek çağrısı yaptı. Bir saat sonra eylem, iradi olarak sonlandırıldı.

 

 

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=_vh4jIzGS_k&w=560&h=315]