Anasayfa , Haberler , Mustafa Yavuz (Orhan-Musa) Stockholm’de Anıldı

Mustafa Yavuz (Orhan-Musa) Stockholm’de Anıldı

İSVEÇ|13.11.2022| Geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan devrimci Mustafa Yavuz, kendisi için yapılan anmayla anıldı.

12 Kasım Cumartesi günü, ailesi, Dayanışma Derneği, AKM ve ATİK İsveç Komitesi’nin çağrısıyla Stockholm Sollentuna’da bulunan AKM’de geçtiğimiz yıl rahatsızlanarak aramızdan ayrılan sevgili Orhan arkadaşımız için bir anma düzenlendi.

Saat 12:00 civarında başlayan anmada ilk olarak Orhan şahsında devrim ve demokrasi şehitleri adına 1 dakikalık saygı duruşuna geçildi. Saygı duruşunun ardından kısaca anmanın yapılış nedeni aktarılarak ATİK İsveç Komitesi’nin mesajı okundu. İsveç Komitesi mesajının bir bölümünde ”Orhan arkadaşımız, İsveç’e tekrar dönüp Göteborg’a yerleştiğinden beri bizimle her zaman görüşme içerisinde oldu. Kendi inisiyatifiyle bize ulaştı. O, bunu belli bir duygusal ve kuramsal yetkinlik içerisinde yaptı. Çünkü İbrahim Kaypakkaya kuramının kendinde somutlaşması ve onu her ne olursa olsun taşıması onu yoldaşlarına ulaşma, yoldaşlarıyla beraber olma dürtüsüne itti. Bu en doğal ve en samimi devrimci duyguların bir sonucuydu.” diyerek devamında onun direnişçi ve mücadeleci yapısı anlatıldı. Mesajın sonunda ”Tıpkı İbrahim Kaypakkaya’nın olduğu gibi, Orhan da her eylemimizde, her türlü mücadelemizde yaşamaya ve aramızda olmaya devam edecek!” diyerek sonlandırılan mesajın ardından Orhan’ın ailesi söz aldılar.

Orhan’ın kızları ve eski eşi duygulanarak kendisini anlattılar. Bir devrimci olan tarafının yanında bir baba ve eş tarafının olduğunu, mücadelesinden ödün vermediğini, aralarındaki ilişkiyi ve onun kişiliğini anlattılar. Ailesinin ardından onu tanıyanlar ve duygu ve düşüncelerini ifade etmek isteyenler söz aldılar. Dostları ve sevenleri tarafından yapılan konuşmaların ardından Dayanışma Derneği’ne de söz verildi. Dayanışma Derneği de Orhan’ın 80’li yıllarda derneklerine üye olduğunu, devrimci siper yoldaşlığının ve dayanışmanın öneminin gereğini her zaman yerine getirdiğini, son derece kalender ve mütevazı bir insan olduğunu aktardılar.

Konuşmaların bitiminin ardından verilen yemekten bir süre sonra anma saat 16:00 civarında sonlandırıldı. Anmanın ardından ailesi ve yoldaşları Orhan’ın mezarını ziyaret ettiler.