Anasayfa , Avrupa , Ev Baskınları Stuttgart Sokaklarında Protesto Eylemlikleri İle Karşılandı

Ev Baskınları Stuttgart Sokaklarında Protesto Eylemlikleri İle Karşılandı

STUTTGART |05.12.2017| Almanya genelinde 8 eyalette bu sabah antifaşist ve ilericilerin evlerinde düzenlenen baskınlar Stuttgart sokaklarında protesto eylemlikleri ile karşılandı.

Stuttgart Rotebühlplatz’da saat 18 civarı bir araya gelen 100’den fazla antifaşist, devrimci ve demokrat Almanya genelinde G20 eylemliklerine katılım bahane gösterilerek 8 eyalette düzenlenen ev baskınları protesto edildi. Mitinge ATİF, AGİF, YDG, Die Linke, Arbeitskreis Solidarität, Ver.di Jugend ve Rote Hilfe çağrı yaparak katılım sağladılar. Yapılan konuşmalarda çiçekler tek tek koparılsada baharın gelişinin engellenemeyeceği vurgulandı. Bu ev baskınlarının ilerici ve antifaşistleri sindirmek ve korkutmayı amaçladığına değinilirken G20 protestolarının meşruluğu tekrarlandı. Konuşmalar ”Haksızlığa karşı sokaklara çıkmaktan ve emperyalist saldırganlığınızı tüm alanlarda teşhir etmekten vazgeçmeyeceğiz. Mücadelemizi baskı ve korku politikalarınız ile sindiremeyeceksiniz. Baharın gelişini engelleyemeyeceksiniz” sözleri ile son buldu.

Miting bitişinin ardından korsan yürüyüş ”Yaşasın Enternasyonal Dayanışma” sloganı ile başladı. Stuttgart Rotebühlplatz’dan Königstraße üzeri başlayan korsan yürüyüşe meşalelerle coşkulu sloganlar eşlik etti. Belli bir noktadan sonra güvenli bir şekilde katılımcılar dağıldı.