Home , Haberler , Ethem Sarısülük Mezarı Başında Anıldı

Ethem Sarısülük Mezarı Başında Anıldı

Çorum |18.06.2017| Ethem Sarısülük’ün Çorum’da bulunan mezarı başına gitmek için İstanbul ve Ankara’dan yola çıkan otobüsler köyün girişinde jandarma, çevik ve TOMA ile kurulan barikatta durduruldu. Üst araması, kimlik kontrolü ve araçların aranmasının ardından araçlar yola devam etti.

Köye girildikten sonra önce Ethem’in evine gidildi. Burada ailenin verdiği yemeğin ardından mezarlığa doğru yürüyüşe geçildi.

Alınteri’nde yeralan habere göre, yürüyüş sırasında sık sık „Katil devlet hesap verecek“, „Ethem yoldaş ölümsüzdür“, „Taş, yürek, barikat, Ethem’in hesabı sorulacak” sloganları atıldı. Ayrıca Gezi Direnişi sırasında hayatını kaybedenlerin isimleri söylenerek „yaşıyor“ sloganı atıldı.

SAYFI SARISÜLÜK: ETHEM KALK ARKADAŞLARIN GELDİ

Mezar başına gelindiğinde, anne Sayfı Sarısülük, ‚Ethem kalk arkadaşların geldi‘ sözleriyle ağıt yaktı.

Anma etkinliği, Ethem şahsında Gezi sürecinde yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşunun ardından sözü Ethem’in avukatı Kazım Bayraktar aldı.

‚EĞER ETHEM’İN KATİLİ HEMEN CEZALANDIRILSAYDI, DİĞER GENÇLERİMİZ ÖLDÜRÜLMEZDİ‘

Bayraktar, yaptığı konuşmada, son zamanlarda artan polis cinayetlerine değinerek „Eğer Ethem’in katili hemen cezalandırılsaydı sonrasında diğer gençlerimiz öldürülmezdi, devlet katilleri koruyarak polise öldürebilirsiniz, biz arkanızdayız dedi. Ve polis infazları bu güvenle sürüyor“ diyerek halkın mücadele etmekten başka bir yolunun olmadığını vurguladı.

BERKİN’İN BABASI: ONLARIN RUHLARI GENÇLERE IŞIK TUTMAYA DEVAM EDİYOR

Sonra Berkin’in babası Sami Elvan bir konuşma yaptı. Elvan’da konuşmasında, “İnsanların katledildiği, ayrıştırıldığı bir ülkede yaşıyoruz. Bizim çocuklarımız bedenen yoklar ama onların ruhları, beyinleri gençlere ışık tutmaya devam ediyor. Bizler de hiçbir baskıdan korkmuyoruz, buradayız” dedi.

Yine aynı süreçte Gülsuyu’nda „uyuşturucu çeteleri“ tarafından öldürülen Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Gedik’te „Çocuklarının daima kalbinde yaşadığını“ söyledi.

Ardından Ethem’i tanıyanlar, yoldaşları onun işçi yönünü, mücadeledeki inatçılığını anlattılar.

Ethem vurulduktan sonra onu ambulansla hastaneye götürdüklerinde bir hemşirenin, „Ambulansta Ethem’in üç kez kalbi durdu, müdahale edip çalıştırdım ama devlet orada bile müdahale etmemi engellemeye çalıştı“ dediği hatırlatıldı. (Artı Gerçek)