Home , Avrupa , Binlerce İşçi, CDU-FDP Koalisyon Hükümetinin Anti-Demokratik Uygulamalarını Protesto Etti!

Binlerce İşçi, CDU-FDP Koalisyon Hükümetinin Anti-Demokratik Uygulamalarını Protesto Etti!

HANNOVER | 14 – 11 – 2010 | Alman Sendikalar Birliği DGB’nin ve ona bağlı sendikaların çağrısı üzerine 20 bine yakın işçi 6 Kasım’da Hannover’de Hükümeti protesto etti. İşçiler, hükümetin sosyal hakları kısıtlamasına, emeklilik yaşının uzatılmasına, bütçe açığı için eğitim, sağlık vb. konularda kısıtlanmaya gidilmesi için yapılan tasarruf paketini güçlü bir katılımla reddetti.

Yağmurlu bir havada başlayan miting ve yürüyüşe, beklenildiği gibi katılım yüksek oldu. Niedersachsen (Aşağısaksonya) eyaletine bağlı şehirlerin çoğunda işçiler protesto eylemine katılmak için gelmişlerdi.

Eyleme, MLPD’nin yanında ATİF-Hannover ve ADHK’lılarda katılmıştı. ATİF-Hannover, işçilere ATİK’in çıkardığı sosyal hakların kısıtlanmasını proteso eden bildiriyi geniş bir şekilde dağıttı.

Yürüyüş sonrası yapılan konuşmalarda, Siyah-Sarı hükümetin politikası eleştirilip kınanırken, 1955’ten beri yasak olan Genel Grev yasağınında kaldırılması istendi.

Sendikaların “ sonbahar eylemleri” adı altında Hannover dışında da bir çok ilde daha iişçi mitingi ve yürüyüşü yapılacağı açıklandı. 13 ve 18 Kasım’da, Dortmund, Stutgart, Nürnberg, Erfurt ve Kiel’de protesto eylemleri devam edecek.

Eylem, başından sonuna kadar çoşkulu bir şekilde sürdü ve sona erdi.