Anasayfa , Haberler , Ethem Sarısülük mezarı başında anıldı

Ethem Sarısülük mezarı başında anıldı

1ÇORUM-17-06-2014-  Gezi İsyanı’nda 1 Haziran günü polis tarafından başından vurulan ve 15 Haziran’da yaşamını yitiren Ethem Sarısülük bugün Çorum’daki mezarı başında anıldı.

Mezarbaşı anması için Sarısülük’ün Çorum’daki köyüne Ankara ve İstanbul’dan otobüsler kaldırıldı.

Köyünün her yerinde Ethem vardı!

Ethem’in köyüne girişte ve köyün içerisinde, “Ethem yoldaş ölümsüzdür”, “Bitmedi o kavga sürüyor hala ve sürecek yeryüzü aşkın yüzün oluncaya dek” yazılı pankartlar dikkat çekti.

Köyün içerisinde toplanılarak Ethem’in yeni yapılan anıt mezarına bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş boyunca “Ethem yoldaş ölümsüzdür/onurumuzdur!”, “Katillerden hesap sorduk, soracağız!”, “Ahmet Şahbaz ölümlüdür!” gibi sloganlar haykırılırken Gezi şehitlerinin ve ayrıca 84 ölüm orucu şehitlerinin de ölüm yıldönümü olması vesilesiyle şehitlerin isimleri sayılarak “yaşıyor” denildi.

Yürüyüşün en önünde Alınteri imzalı Ethem’in fotoğrafının olduğu büyük bir pankart ve ayrı bir “Zaman devrime akıyor, Ethem kavgamızda yaşıyor” yazılı pankart açıldı.

3Mezar başındaki anma Ethem şahsında devrim şehitleri için yapılan saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşunun ardından Alınteri gazetesi adına bir konuşma gerçekleştirildi. Konuşmada Alınteri olarak Ethem’i kaybettikleri zaman yasa boğulmadıkları ve mücadeleyi daha fazla büyüttükleri belirtilerek bundan sonra da Ethem’in unutturulmayacağının ve mücadele edileceğinin sözü verildi.

Alınteri’nin ardından Ankara Dayanışması adına bir konuşma yapıldı. Konuşmada bu toprakların İbrahim Kaypakkaya’yı var ettiği, Mahir ve Denizlerin mirasının bugün yeni bir mücadele içerisinde emperyalizme, faşizme karşı işçi sınıfının mücadelesinde devam ettiği belirtilerek Gezi şehitlerinin de bu mücadelenin parçası olduğu vurgulandı.

Dayanışma’nın ardından kardeş İkrar Sarısülük söz alarak mezar anmasına katılanlara seslenerek “Ethem’in ne kadar sadık yoldaşları olduğunu gördüm” dedi.

5“Faşizmin adaletini teşhir ettik!”

İkrar Sarısülük’ten sonra Ethem’in avukatı Kazım Bayraktar söz alarak etkili bir konuşma yaptı. Bayraktar avukatlığını yaptığı ilk devrimcinin Kemal Pir, son devrimcinin de Ethem olduğunu ve şimdiye kadar çok sayıda devrimcinin avukatlığını yaptığını ama onların mezarlarında çok zorlandığını belirtti.

Bayraktar Ethem’in katilinin “yargılandığı” davada yargıyı faşizmin adaletini teşhir etmek için takip ettiklerini ve şimdiye kadar da Ethem’in militanlığına uygun bir şekilde yargılamayı teşhir ettiklerini dile getirdi.

Bayraktar’ın ardından Ethem için yapılan bir beste söylendi ve daha sonra anma etkinliği sonlandırılarak Ethem’in ailesinin verdiği senesi yemeği için köye dönüldü.

Anmaya aralarında Partizan ve YDG’nin de olduğu çok sayıda devrimci, ilerici kurum ve insan katıldı.(özgür gelecek)