Home , EMEĞİN GÜNDEMİ , Ethem Sarısülük duruşması ile ilgili İnşaat-İş’ten Açıklama

Ethem Sarısülük duruşması ile ilgili İnşaat-İş’ten Açıklama

xINS_LOGO_z-1-1024x128-1.jpg.pagespeed.ic.CsBJcfz9Dwİnşaat İşçileri Sendikası (İNŞAAT-İŞ) bugün, Ethem Sarısülük`ün  katilinin ‘yargılandığı’ davanın 2. duruşması ile ilgili bir açıklama yaptı. Tarafımıza da e-posta yoluyla gelen açıklamayı, Gezi direnişi şehidi devrimci  arkadaşımız Ethem Sarısülük`ün  anılması ve ideallerinin takipçisi olunması bakımından önemli buluyor ve sizlerle paylaşıyoruz. (AHM)

Ethem’in hesabını, sınıfın yasaları soracak!

Sendikamızın Onur Üyesi, komünist işçi Ethem Sarısülük arkadaşımızın katilinin ‘yargılandığı’ davanın 2. duruşması, bugün Aksaray Adliyesi’nde yapıldı.

Ethem-Sarisuluk-3Burjuvazi, çürümüş kendi düzen yasalarını bile ihlal ederek, Ankara’da görülen duruşmayı ’güvenlik’ gerekçesiyle Aksaray’a taşımıştı. Bununla beraber, ‘yasal’ olarak böyle bir yetkisi olmamasına rağmen burjuva hukuk sisteminin bugüne kadar görmediği bir hızla, Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi katil polis ‘Ahmet Şahbaz’ın tutuksuz yargılanmasını sağladı.

Bugün bu ‘yargılanma’ tiyatrosunun bir başka perdesi daha gerçekleştirildi. Daha önceki duruşmalarda da olduğu gibi tamamen siyasal bir biçimde gerçekleştirilen duruşmada, burjuvazi biz işçi sınıfına; amaç ve niyet açıkça belirterek, konu kendi otoritesi olunca yarattığı ‘yasaları’ nasıl dizginsiz bir biçimde aşacağını da bir kez daha göstermiş ve bu tiyatroda sergilemiş oldu.

Bizler bu tiyatroya zaten yabancı değiliz, bu yüzden bizim açımızdan hiçbir zaman ‘sürpriz’ olamaz. Öyleki aynı performansı, Soma’da katledilen yüzlerce madencinin duruşmasında, Torunlar şantiyesinde katledilen inşaat işçisi arkadaşlarımızın mahkemesinde ve 1 Mayıslar’da polis kurşunuyla katledilen onlarca işçi arkadaşımızın duruşmalarında da izledik. İzledik ve haykırdık: Burası bir düzmecedir.

Ethem Sarısülük, şantiyede ücretini alamayan inşaat işçisinin yumruğudur. Fabrikalarda şalteri indiren güçtür. Ethem Sarısülük, burjuvaziye karşı mücadelesinde işçi sınıfının öfkesidir.

Yasalarınız, mahkemeleriniz, avukatlarınız.. bu öfkenin karşısında duramayacak. Ethem Sarısülük’ün hesabını Ethem gibi direnerek, Ethem gibi mücadele ederek, Ethem gibi cesur bir biçimde sınıfın yasalarıyla soracağız!

İnşaat İşçileri Sendikası (İNŞAAT-İŞ)