Anasayfa , Haberler , Duisburg’ta Gözaltılar Protesto Edildi

Duisburg’ta Gözaltılar Protesto Edildi

atikistnichtalleine_duDUISBURG | 24 – 04 – 2015 | Geçtiğimiz Pazartesi günü Almanyanın Duisburg kentinde ATIK ve Yeni Kadına yapılan operasyonlar protesto edildi. Eyleme birçok devrimci ve demokrat kurum ve örgüt destek verdi. Şehir merkezinde yapılan eylemde YDG ( Yeni Demokratik Gençlik) ve ATIK ( Avrupa Türkiyeli Işçiler Konfedarasyonu) adına konuşmalar yapıldı.

Konuşmalarda „ ATIK ve Yeni Kadından yoldaşlarımızın 15 ve 18 Nisan günleri arasında enternasyonal olarak yapılan operasyonlarla Yunanistan, Almanya, Isviçre ve Fransa da 13 ATIK üyesinin gözaltına alındığı ve geçmişte de işkenceye maruz kaldıklarından dolayı sağlık durumlarının kritik olduğu belirtildi. Ayrıca yıllardir ATIK ve Yeni Kadın çatısı altında demokratik faaliyet yürüten yoldaşlarının 129b terör yasasından TKP/ML üyeliği suçundan yargılanmak istendiği ve bu anti demokratik saldırının takipçisi olacakları“ duyuruldu.

Devrimci, Demokrat kitleleri kriminalize etmeye çalışan bu operasyonları kınayan YS ( Young Struggle), MLPD ( Marksist Leninist Parti Almanya) gibi birçok örgütte eyleme destek verdi.

Ayrıca eylemde 25 Nisan Cumartesi günü Almanyanin Frankfurt kentinde yapılacak olan merkezi eyleme çağrı yapıldı. Bu saldırıların kimseyi korkutamayacağını ilan eden kitle sloganlar ve marşlarla eylemi sonlandırdı.