Anasayfa , Haberler , Ethem Güvenpark’ta vurulduğu yerde anıldı!

Ethem Güvenpark’ta vurulduğu yerde anıldı!

_MG_7372_640x427Ankara: Gezi İsyanı başlangıcında Güvenpark’ta 1 Haziran günü polis kurşunuyla katledilen Ethem Sarısülük vurulduğu yerde yapılan eylemle anıldı.

 

 

“Ağlama ana, evlatların burada!”

Devrimci, ilerici kurumların çağrısıyla Güvenpark’ta toplanan yüzlerce insan “Hepimiz Ethem’iz öldürmekle bitmeyiz”, “Gezi şehitleri ölümsüzdür” sloganlarını haykırdı.

Anma etkinliği öncesi Gezi şehitleri şahsında tüm yitirilenler için saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşundan sonra Gezi şehitlerinin isimleri sayılarak “yaşıyor!” diye haykırıldı.

Sayfi Sarısülük oğlunun vurulduğu yere geldiğinde duygulu anlar yaşandı. Bu sırada eyleme katılanlar “Ağlama ana, evlatların burada!” sloganını attı.

Eylemde önce Ethem’in avukatı Kazım Bayraktar söz aldı. Bayraktar Gezi’de Ethem’le birlikte Kızılay’a girdiklerine belirterek başladığı konuşmasına dava sürecinden bahsederek devam etti.

Bayraktar’ın ardından HDP Ankara 1. Sıra Milletvekili Adayı Sırrı Süreyya Önder söz aldı. Önder Gezi’nin yarım kaldığını söyleyenlere katılmadığını ifade ederek, Gezi’nin bir başlangıç olduğunu vurguladı.

Ethem metal işçilerinin direnişinde yaşıyor!

Önder’den sonra Sayfi ana kısa bir duygulu konuşma yaptı. Ethem’i anan ve dün mezarına gittiğini söyleyen Sayfi ana yanlarında olan herkese teşekkür etti.

Sayfi ananın ardından basın açıklaması Alınteri Gazetesi temsilcisi tarafından okundu. Açıklamada Gezi isyanının öneminden bahsedildi ve Ethem’in şuan fabrikalarda direnişte olan işçilerle yaşadığı söylendi. Basın açıklamasından sonra Ethem’in de üyesi olduğu İnşaat İşçileri Sendikası adına bir açıklama yapıldı. Açıklamadan sonra “Diren metal, Ankara seninle!” sloganı atıldı.

Ortak açıklamanın ardından KESK, DİSK, TTB ve TMMOB tarafından bir açıklama gerçekleştirildi.

Yapılan eylemlere Alınteri, DHF, Partizan, YDG, BDSP, DGB, Kaldıraç, ESP, HDP, Halkevleri, BHH, KP, SDP, DEV-GÜÇ, SYKP gibi çok sayıda kurum katıldı.