Anasayfa , Haberler , Esenyurt Belediye İşçileri Yönetimi Onlarca Avukatla Mahkemeye Verecek

Esenyurt Belediye İşçileri Yönetimi Onlarca Avukatla Mahkemeye Verecek

İSTANBUL | 22 – 03 – 2010 | Esenyurt Belediye İşçileri 218 gündür işten çıkartmalara karşı mücadele ederken, Esenyurt Belediyesi yine hukuksuzluğa devam ediyor. Mahkeme kararına rağmen Belediye toplam 237 işçiden 68 kişiyi sendika üyesi olduğu için işten attı. İşçiler ise yeniden mahkemeye gideceklerini açıkladılar.

Belediye İş 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Gülüm ise yayımladığı açıklamayla mücadele sürecinin tarihini anlatarak, onlarca avukat ile mahkemeye gideceklerini söyledi. Açıklamanın tümü şöyle:

218 GÜNDÜR Esenyurt belediyesinde işten atılmalara karşı sendika olarak mücadelemiz sürmektedir.

Esenyurt belediyesinde 2 Şubata kadar yüpürtülen mücadele ile işten atılan işçi sayısı 9 kişiye kadar düşmüştü daha öncede 7 kişi işbaşı yaparak çalışmaya başlamıştı. Esenyurt belediyesinde toplam 237 işçi çalışmaktadır. Daha önce üye sayımız 36 kişi iken yapılan örgütlenme sonucu bu sayıyı 98 kişiye kadar yükseldi. Örgütlenme sayımızın yükselimsi ile esenyur belediyesinde işten atılmalarda başladı. Esenyurt belediye başkanı Nejmi kadıoğlu başkan yardımcısı Emin Batmaz insan kaynakları müdürü Mustafa Karatay üçlüsü işçilerin sendikadan istifa etmeleri için kurdukları sorgu odaları ile psikolojik baskı kurarak sendikamızdan ıstıfaya zorlanmışlardır. Istıfa etmeyen üyelerimizi ise işten atmaya başladılar 2 Şubat 2010 dan sonra attıkları işçi sayısı 59 olup daha önceki işçiler ile toplam 68 kişiyi işten attılar. Bu sayı her an artabilir. Çünkü esenyurtta sendikanın olmaması için ellerinden gelen her şeyi yapmaktalar. İşçilerden sendika üyesi olmayanlara da mevcut ücretlerin dişinde daha düşük ücretle sözleşme dayatılmaktadır. Sendikayı da bu nedenle kendilerin istediğini yapan gören bir sendika olmadığımdan tasfiye yolunu seçmiştir. İşçileri işten atan belediye başkanı bu süre içinde işçilere hakaret etmiş bir fiil saldırmış ve işçilerin gözaltına alınmasını sağlamıştır.

Esenyurt belediye başkanı ve yönetimi anayasanın ilgili maddesi olan sendikaya üye olmak serbestir ilkesini çiğnemektedir. Esenyurt belediye başkanı mahkemece işe iade edilen 7 işçiyi tekrar işten atarak ikinci kez yasaları dinlemeyeceğini ilan etmektedir. Esenyurt belediye başkanı işçilerin özgürce sendika hakkını seçmelerini engelleyerek suç işlemektedir. Bizler belediye iş sendikası 2 nolu şube olarak 218 gündür bu hukuksuzluğa karşı yürüttüğümüz bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz.

Şimdi bir kez daha dayanışmayı güçlendirme zamanı;

Sendikal örgütlenmenin her gün daraltıldığı günümüzde dayanışma ve mücadele daha da önem kazanmaktadır. Tekel direnişi son zamanlarda işçi sınıfı hareketinde yarattığı kıpırdanışın büyütülmesi mevcut direnişlere sunulacak dayanışma ile büyüyecektir. Bizlerde bu anlamda Esenyurt belediyesi önünde yürüttüğümüz bu direnişin kazanıma dönüşmesi için bir dizi eylem ve etkinlikler ile sürdüreceğiz.

Direnişimizin uzun vadeli sürmesi ve kazanıma dönüşmesinde sunulacak her katkı önem arz etmektedir. Bizler sendikasız üyeleri sendikalı yapma yönündeki faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bunun dışında Esenyurt belediye başkan ve yönetimi hakkında onlarca avukatla birlikte suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyoruz.

İşten atılan üyelerimiz hakkında işe iade davalarını açtık önümüzdeki dönemde davalar görülmeye başlanacaktır. Bu davaların olduğu tarihlerde kamuoyu bilgilendirilecektir.

Yürütülen direnişimize sunulacak destek ve katkılara şimdiden teşekkür ederiz.

hgulum1@hotmail.com belediyeis_ist.2nolusube@hotmail.com

tel fax  090 212 525 08 25