Anasayfa , Haberler , Erdoğan’ın Emekçiye Yumruğu; Rüzgar Eken Fırtına Biçer

Erdoğan’ın Emekçiye Yumruğu; Rüzgar Eken Fırtına Biçer

erdoganSOMA |16-05-2014 |  R.T Erdoğan’ın Soma katliamı sonrası maden ocağına gerçekleştirdiği ziyaret sırasında yaşananlar, başbakanın halk düşmanlığını bir kez daha gösterdi. Daha önce köylülere “ananı da al git” diyerek hakaret eden, her vesile ile işçi ve emeçilere (fiziki de dahil)saldırmaktan geri durmayan Erdoğan’ın son icraatı Soma oldu.

Koruma ordusuyla maden ocağında “incelemelerde” bulunan Erdoğan, burada “Başbakan İstifa”, “Katil Erdoğan” sloganlarını atan bölge halkına kin kustu. Tepesinde bulunduğu devlet aygıtının, işçi ve emekçilere yönelik gözaltı, tutuklama, şiddet ve katliam uygulamalarını yeterli bulmayan Erdoğan işe kendisi koyuldu.

Protestolardan kaçmak zorunda kalan Erdoğan, burada kendisini protesto eden biri kadın, iki kişiye yumruklarla saldırdı. Polislerinin, özel harekatçıların ve korumalarının halka yönelik saldırılarını “eksik” bulan Erdoğan, halk düşmanlığını tüm dünyaya bir kez daha ilan ederek yumruklarla işçi ve emekçilere saldırdı.

2002 yılında hükümet olduğu günden bu yana Türk, Kürt uluslarından, çeşitli milliyet mezhep ve inançlardan işçi ve emekçilere yönelik uygulamalarıyla halk düşmanlığını, sınıf kinini gösteren, AKP’nin başında bu icraatlara pratik önderlik eden Erdoğan’ın bu yumrukları kuşkusuz unutulmayacak.

Halkımız kendisine yönelik hiçbir hakaret ve saldırıyı, aşağılamayı asla unutmayacaktır. Halka küfredenler, onun kahredici gücünden, tarih yazan yeri göğü sarsan yumruklarından kaçamayacaktır.

Rüzgar ekenler elbet fırtına biçecek, halk düşmanlığı hesapsız klamayacaktır.