Home , Haberler , Erdoğan’ı Öldür Davası

Erdoğan’ı Öldür Davası

İSVİÇRE|11.01.2022| İsviçre’nin Bern kantonunda 2017 yılında, 16 Nisan Referandumu’na karşı Kürdistanlı, Türkiyeli ve İsviçreli kurumların organizesi ile bir eylem gerçekleştirilmiş ve akabinde polis saldırısı olmuştu. Eylemde açılan “Erdoğan’ı kendi silahları ile öldür” pankartı aradan geçen  5 yılın ardından yargılanıyor. Dava kapsamında yargılanan 4 kişi için “suça ve şiddete teşvik” suçlamasıyla üçer yıl ceza isteniyor.

Pankart Türkiye’de de büyük yankı uyandırmış Yeni Akit gibi yandaş haber sitelerinde provokasyon amacıyla servis edilmişti. İki ülke arasında diplomatik mesele haline getirilen pankart için İsviçre’nin Ankara Büyükelçisi Walter Haffner Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştı.

18 ve 19 Ocak’ta görülecek dava için dayanışma sayfaları oluşturuldu ve davanın takipçisi olma çağrısı yapıldı.   “killerdoganprozess.ch” sitesinde dava sürecine ve planlanan eylemlere dair açıklamalar, bilgiler yer alıyor. “İsviçre’nin Erdoğan faşizminin arka üslerinden biri olduğunu unutmuyoruz. Dolayısıyla bu direnişin eksenlerinden biri bizim elimizde” ifadelerinin kullanıldığı sitede Faşist T.C. Devleti ile İsviçre Devleti’nin ilişkisine de değiniliyor.

Dava kapsamında yargılananlar için  18 Ocak günü “Hodlerstrasse 7” de bir dayanışma eylemi gerçekleştirilecek.