Anasayfa , Avrupa , Avrupa’da Efrin İle Dayanışma Eylemlikleri | 24 Ocak Çarşamba (Güncellendi)

Avrupa’da Efrin İle Dayanışma Eylemlikleri | 24 Ocak Çarşamba (Güncellendi)

HABER MERKEZİ |24.01.2018|Faşist TC devletinin Afrin’e yönelik başlatmış olduğu hava saldırıları Avrupa’nın birçok şehrinde devrimci, demokrat ve yurtseverler tarafından sokak protestoları ile karşılandı.

24 Ocak Çarşamba günü gerçekleştirilen eylemler:

FRANKFURT

TC Faşizmini Afrin işgali sürerken, bu işgale destek amacıyla basın açıklaması yapmaya çak-lışanlara yönelik önceki gün Frankfurt’ta karşı protesto gösterisi yapıldı. Devrimci, demokrat ve yurtseverlerin engelleme girişimleri polis tarafından engellensede, faşistlerin yapmaya çalıştığı basın açıklaması kısmi olarak engellendi. Alman vatandaşlarında tepki gösterdiği basın açıklamasının polis tarafından korunması da eleştirilere neden oldu.

Akşam saatlerinde ABD’nin Frankfurt konsolosluğu önünde toplanan kitle, başta ABD olmak üzere Rusya ve Avrupa Birliği ülkelerini işgale sessiz kaldıkları için protesto ettiler. Burada yapılan konuşmaların ardından kitle kent merkezine doğru yürüyüş gerçekleştirdi. Burada yapılan duyurular sonrası etkinlik sona erdi.

STUTTGART

Stuttgart’ta EDİ Bese Platformu tarafından günlük çıkarılan eylem takvimi doğrultusunda 24 Ocak Çarşamba günü Stuttgart şehir merkezinde miting gerçekleştirildi.

Saat 17 itibari ile Kronprinzplatz’da bir araya gelinirken yapılan konuşmalarda alman emperyalizmi tarafından faşist TC devletine yollanan tank vb. mühimmatlar ile Efrin işgal girişiminin sürdürülmesi vurgulandı. ”Alman Tankları Kürdistan’dan Defol!” ile Efrin ve Rojava’da halklarının sergilediği direnişi selamlayan sloganlar eşliğinde saat 19’a kadar miting sürdürüldü. Bir sonraki günün çağrısı ile miting sonlandırıldı.
25 Ocak günü saat 15’de Stuttgart Schlossplatz’da bir araya gelinecek…

KOBLENZ

Almanya`nın Koblenz şehrinde merkezi tren istasyonu önünde toplanan yaklaşık bin kişi, Türk Devleti`nin Efrîn’e gerçekleştirdiği işgal saldırılarını protesto etti.Koblenz International Kultur Haus’un organize ettiği eyleme Kürtler, Türkler ve Almanlar ortak katılım gösterdi.

PYD adına konuşan Bavé Hakki, Rusya-Türkiye ittifakının sonucu olarak Efrîn’e saldırıldığını ve amacın Kürt kazanımlarını yok etmek olduğunu söyledi. Bavé Hakki, Rojava’nın tüm saldırılara rağmen sindirilemeyeceğinin altını çizdi.

Mitingde konuşan Alman Sol Parti temsilcisi ise, bir ülkenin başka bir ülkenin toprak parçasına yönelik saldırgan bir tutum içinde olduğu halde dünyanın sessizce izlemesini kınadı. Kürtler’in DAİŞ ile savaşından kaynaklı dünyanın Kürtlere bir borcu olduğunu dile getiren Sol Parti temsilcisinin ardından Türkiyeli temsilciler konuşmalar yaptı.

HAMBURG

Hamburg’ta faşist T.c ‘nin Afrin işgal girişimi bugünde (24 Ocak) protesto edildi. Hamburg Parlamento binasında daha önce eylemler gerçekleşmişti. Pazar günü de kitlesel eylem ile T.c Hamburg konsolosluğuna yürüyüş gerçekleştirilmişti. Devrimci , demokrat ve yurtsever kurumların içinde yer aldığı bir platform kurulmuştu. Faşist T.c’nin son çıkarılan KHK ile Tek Tip Elbise (TTE) dayatmasına karşı oluşturulan platformun bugün Hamburg’un işlek caddesinde bir miting gerçekleştirdi. Mitingin çağrı teması ‘‘Afrin İşgal girişimine ve Tek Tip Elbise dayatmasına karşı protesto’’ eylemiydi.

Yapılan çağrıya yine yüzlerce yurtsever,devrimci ve demokrat katıldı.Saat 16’da başlayan eylemde faşist t.c ‘nin Afrin işgal girişimi teşhis edilirken tüm politik tutsaklara özgürlük şiarı haykırıldı. TTE’ye ilişkin bildiriler dağıtıldı. Aktüel durum üzerine ağırlıklı olarak Faşist T.c’nin  işgal girişimi üzerine konuşmalar gerçekleşti. Emperyalist devletlerin kirli pazarlık yaptığı faşist T.c’nin Afrin’de katlettiği her insandan sorumlu olduğu vurgulandı.

Gerçekleşen teşhir konuşmaları sonrasında çalınan marşlarla ve canlı sloganlarla eylem yarın Strenschanze semtinde yapılacak yürüyüşün çağrısı ile bitirildi.

BERLİN

Faşist TC devletinin Efrin’ i işgalinin beşinci gününde Avrupa’ nın birçok şehrinde protesto eylemleri devam ediyor.

Bu protestolardan biride 24.01.2015 tarihinde saat 15:00 da Alman Parlamentosunun önünde yapılan bir miting eylemi ile gerçekleştirildi. Türkiye devletinin Kürtlere karşı katliam politikalarını sınırları dışına taşıyarak, tüm dünyanın gözü önünde çocuk, kadın, ihtiyar demeden Efrin’de kürt sivilleri katletmesi Türkiye’nin faşist yüzünü bir kez daha ortaya koyuyor. Türk devletinin, Rojava devrimi üzerinden gerçekliğe kavuşan Efrin kantonuna yönelik saldırılarına dur demek için bir araya gelen kitle, Alman Parlamentosu önünde yaklaşık iki saat süren protesto eylemi ile, faşist TC devletinin Efrin’i işgal operasyonuna son vermesini ve Almanya devletinin bu konuda Türkiye’ ye yaptırım uygulayarak, Türkiye’ye silah ihracatına son vermesi talep edildi.
Eyleme Kürt özgürlük kurumlarının yanı sıra ATİK’de bayrakları ile katılarak destek sundu.