Home , Avrupa , TC’nin Sınırötesi Saldırıları Avrupa’da Protesto Ediliyor

TC’nin Sınırötesi Saldırıları Avrupa’da Protesto Ediliyor

AVRUPA | 26 – 08 – 2011 | TC’nin sınırları aşarak Kürt Federe Devleti sınırları içinde ki toprakları ve köyleri bombalaması, sivilleri katletmesi Avrupa’da yaşayan Kürt göçmenleri ve devrimci-demokrat kamuoyu tarafından protesto ediliyor.

Frankfurt ve çevresi Kürt yurtseverleri, devrimci-demokratları şehir merkezinde biraraya gelerek TC ordusunun sınırötesi saldırılarını protesto ettiler. Yek-Kom, YXK ve Mezapotamza Kültür Merkezi tarafından organize edilen protesto etkinliğine yüzlerce savaş karşıtı insan katıldı. Alte Oper meydanında başlayan yürüyüş sloganlarla şehir merkezinde son buldu. Yürüyüş sonunda yapılan mitingde sloganlar atıldı ve konuşmalar yapıldı. Enternasyonalist Eylem Birliği, Yek-Kom, ATİK, AvEG-Kon ve Mannheim Anti-Fa tarafından yapılan Almanca ve Türkçe konuşmalarda saldırılar sert bir şekilde kınandı ve ortak mücadelenin önemine vurgu yapıldı. ADHF’nin de katıldığı yürüyüşte ‘Yaşasın Enternasyonal Dayanışma!’, Alman panzeri Kürdistan’dan defol!’, ‘Alman finanse ediyor, türk bombalıyor!’, ‘Biji Serok Apo!’ vb. Türkçe, Almanca ve Kürtçe sloganlar atıldı.

Paris’te Saldırılar Protesto Edildi

Fransa’nın başkenti Paris’te yaşayan Kürdistanlılar Türk ordusunun yapmış olduğu bombardımana karşı tepkilerini eylemlerle ortaya koymaya devam ediyor. Bugünkü eylemin adresi Fransa hükümet partisi UMP idi. UMP binasına giden göstericiler burada hükümet partisi yetkililerine tepkilerini ortaya koyan dosya vermek istedi. Ancak göstericiler binaya yaklaşmasıyla giriş kapıları kapatıldı.

Bunun üzerine gösteren göstericiler UMP binasının önünde operasyonların durdurulmasını talep eden pankart, deviz ve flamalarıyla eyleme geçti. ‚Erdoğan faşist‘, ‚Sarkozy işbirlikçi‘, ‚Terörist AKP‘, ‚Kürt sorununa politik çözüm‘ şeklinde sloganlarla hava saldırılarını kınayan eylemciler ıslık ve zılgıtlarla da UMP’nin kapılarını kapat tavrı protesto etti.

Yaklaşık yarım saat süren eylem ardından çok sayıda polis binanın etrafını sarmaya başladı. Kitleyi kordon içerisine alan polis kitleyi bina önünden uzaklaştırmaya çalışırken kısa süreli bir arbede yaşandı.

Paris’te göstericiler, polis kordonu içinde binanın önünü boşaltarak 200 metre ilerisine geçmesi üzerine UMP yetkililerine dosya vermelerine izin verildi. Ardından Kürt kurum ve dostlarının imzasını taşıyan, Türk devletinin yapmış olduğu bombardımanın detayları, öldürülen sivillerin fotograflarını içeren dosya bir heyet tarafından UMP yetkililerine sunuldu.

Heyet görüşmede UMP yekkililerine Fransız hükümetinin yaşanan bombardıman karşısındaki duyarsız tutumunu da hatırlatarak, protestolarını dile getirdi. UMP yetkilileri ise dosyayı ilgili birimlerine iletecekleri söyledi.

14.30’da başlayan eylem yoğun güvenlik önlemleri altında son buldu. (AHM / ANF)