Home , Haberler , Erdoğan’dan Suriye’ye: Çıkmazlarsa Omuzların Üzerinde O Başlar Kalmayacak

Erdoğan’dan Suriye’ye: Çıkmazlarsa Omuzların Üzerinde O Başlar Kalmayacak

Haber Merkezi | 02.03.2020 | İdlib’deki harekatın devam edeceği mesajını veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, „Şayet bir an önce Türkiye’nin belirlediği sınırların dışına çıkmazlarsa bir süre sonra omuzlarının üzerinde o başlar da kalmayacak“ tehdidinde bulundu.

AKP İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Erdoğan „Meselenin ülkemiz açısından taşıdığı önemi, bu uğurda neleri göze aldığımızı muhataplarımızı tekrar tekrar ifade ettik. Ancak yanlış anlaşıldığımızı gördük. Bunun üzere operasyonlarımızı 34 askerimizi şehit verdiğimiz 27 Şubat tarihi itibariyle rejimin tüm unsurlarını hedef alacak şekilde kapsamlı hale getirdik. Bu operasyona da Bahar Kalkanı Harekâtı adını verdik” diye konuştu.

 „OMUZLARININ ÜZERİNDE O BAŞLAR DA KALMAYACAK“

“Askerlerimizin hayatına kast edenleri yerle yeksan etmek boynumuzun borcudur” diyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Yaşananlardan ibret almayanların bizi hâlâ gözlem noktalarımıza saldırmakla tehdit etmeleri akıllarının başlarına gelmediğine işaret ediyor. Şayet bir an önce Türkiye’nin belirlediği sınırların dışına çıkmazlarsa bir süre sonra omuzlarının üzerinde o başlar da kalmayacak.”

İRAN VE RUSYA’YA „SİZİNLE İŞİMİZ YOK“ MESAJI

Rusya ve İran’d da seslenen Erdoğan, “Suriye’de bizim sizinle herhangi bir derdimiz yok. Türkiye’nin Suriye’deki mücadelesi ne toprak kazanma ne stratejik veya meshebi üst ezilme gayretidir. Biz Suriye’de hem bu ülkeden kaçarak ülkemize yönelen milyonlarca kişinin yol açtığı insani krizi çözme, hem de topraklarımızın güvenliğini sağlama mücadelesi yürütüyoruz. Her iki mesele de bizim için hayati öneme haizdir” diye konuştu.

AVRUPA’YA MÜLTECİ TEHDİDİ

Avrupa’yı da mülteciler üzerinden tehdit eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: „Batı’nın sadece göçmen korkusuyla söyledikleri süslü sözler gerçek hayatta somut karşılık bulmuyor. Bize kapıları açmayın diyor. Aylar önce eğer bizimle yük paylaşımına girmezseniz bu kapıları açarız dedim. Ama bunlar sandılar ki biz latife yapıyoruz. Şimdi kapılar açılınca telefon üzerin telefon gelmeye başladı. Kapıları kapatın diyorlar, o iş bitti. Şimdi Batı hesap verecek. Dünya Yüksek Mültecileri Komiserliğine. Niye? Çünkü mültecilere şu anda takındıkları tavır. Şu anda gaz bombası atmak suretiyle onları yeri geldiği zaman gerçek bomba atmak suretiyle yıldırmaya çalışanlar bunun uluslararası camiada da hesabını vermek zorunda kalacaklar.”

Mülteci krizi üzerine telefonlarının susmadığını dile getiren Erdoğan, „Lafa gelince destek beyanında bulunan diğer kimi devletlerin de kıllarını bile kımıldatmadan gelişmeleri takip ettiklerini biliyoruz. Toplantı yapmak bildiri yayımlamak dışında hiçbir işe yaramıyorlar. Türkiye kendi bileğine kendi insanına kendi imkanına dayanarak mücadelesini yürütmektedir” ifadelerinde bulundu.

YİNE HEDEF ALDI

Erdoğan, “Suriye’de ne işiniz var” diye soranları da şu sözlerle hedef aldı: “Bu millet 15 Temmuz’da niye sokağa çıkmışsa bugün de Türkiye aynı sebeple Suriye’dedir. Düşmanlarımızı sevindirmek için aleni yürütülen faaliyetleri sizler de görüyorsunuz. Kimse Suriye’de Amerika’nın, Rusya’nın, Fransa’nın ne işi var dediğini duydunuz mu? Duymadınız. Ama iş Türkiye’ye gelince ne işi var yaygarasını duyuyorsunuz. Bu ülkede maalesef hayatta hiçbir laftan tiksinmedim ‚Şehitler ölmez vatan bölünmezden‘ tiksindiğim kadar diyebilecek kadar alçalabilen ve ne yazık ki şu anda Meclis’te yer alabilen kişiler var. Aynı kişi bugün Suriye’ye savaş açsak banko Esad’ı tutarım diyerek ülkemizin yürüttüğü mücadeledeki safını yıllar öne belirtmiştir.“

„ŞEHİT VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ BAY KEMAL“

„Şehitler tepesi“ tartışması üzerinden de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Erdoğan, “Şehitler tepesinin neyin ifade etiğini belirterek bu sözü söylüyorsa ortada vahim bir durum var demektir. Gazi Mustafa Atatürk Çanakkale’de askerlerimize ne diyordu. ‘Ben sizlere ölmeyi emrediyorum’ diyordu. Acaba sen partinin geçmişinden bile bir habersin. Biz bu şehitleri ta Hendek’te, Selçuklu’da, Osmanlı’da verdik, Çanakkale’de verdik. Bundan sonra da vermeye devam edeceğiz Bay Kemal. Ama sen şehadeti, bilmezsin. Sen şehitliği bilmezsin, bunu anlaman da mümkün değil çünkü sende o inanç yok.“

„ARTIK KAPILAR AÇILMIŞTIR“

Erdoğan, AKP İl Danışma Meclisi toplantısı öncesi “Sivil Toplum Kuruluşları” (STK) Temsilcileriyle bir araya geldiği konuşmasında da „Kapıları açınca telefon üstüne gelmeye başladı, ‚Kapıları kapatın’…’Bitti o iş, artık kapılar açılmıştır. Şu anda sizler bu yükten nasibinizi alacaksınız‘ dedik. Batı ülkelerini uyarmıştık, bizi hafife aldılar” dedi. Putin’le görüşeceklerini söyleyen Erdoğan, „Gelişmeleri değerlendireceğiz. Temenni ederim ki artık ateşkesi veya diğer adımları atar ve bu işi süratle neticeye kavuştururuz” ifadelerini kullandı.

Evrensel