Anasayfa , Haberler , Özgür Gündem yazarı Aslı Erdoğan tutuklandı

Özgür Gündem yazarı Aslı Erdoğan tutuklandı

Geçici olarak kapatılan Özgür Gündem Gazetesi Yayın Danışma Kurulu üyesi ve yazar Aslı Erdoğan’ın “Örgüt propagandası yapmak”, “Örgüt üyesi olmak” ve “Halkı kışkırtmak” iddiasıyla tutuklandı.

Aslı Erdoğan-yazar

Mahkeme kararıyla geçici kapatılan Özgür Gündem Gazetesi Yayın Danışma Kurulu üyesi ve yazar Aslı Erdoğan’a, “Örgüt propagandası yapmak”, “Örgüt üyesi olmak” ve “Halkı kışkırtmak” suçlamaları isnat edildi. Erdoğan’ın gözaltına alınmasına delil olarak sunulan olgular ise gazetedeki köşe yazıları ile gazetenin yayın danışma kurulu üyesi olması gösterildi.

Suçlamaları kabul etmeyen Erdoğan, tutuklanma talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Erdoğan ifadesinde, suçlamaların delili olarak gösterilen köşe yazılarının genellikle edebi ve sosyolojik olduğunu belirtti. Erdoğan “1998 yılında Radikal isimli gazetede yazılar yazmaya başladım. 2001 yılında ayrıldım. Bir dönem Birgün gazetesinde yazılar yazdım. 2010’da tekrar Radikal gazetesinde yazmaya başladım. 5 ay sonra işime son verildi. 2011 yılının Mart ya da Nisan ayında Özgür Gündem’de yazmaya başladım. Edebiyatçı olduğumdan 7 adet romanım bulunmaktadır. 15 dile çevrilmiştir. Fil ve Kara Karga edebiyat dergilerine de yazılar yazıyorum. Benim hiçbir terör örgütüyle hiçbir şekilde ilişkim yoktur. Yayın danışma kurulunun kimler yazı yazacak, yayın politikası nasıl olacak şeklinde bir müdahalesi kesinlikle yoktur. Üzerime atılı hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum” dedi.

Özgür Gündem çalışanları ve gazetenin okurları ile Erdoğan’ın arkadaşları Adliye önünde bekleyişini sürdürürken, mühürlenen gazete binasının önünde de nöbet devam ediyor.

Nöbetçi mahkemeye sevkedilen Özgür Gündem Gazetesi Yayın Danışma Kurulu üyesi ve yazar Aslı Erdoğan tutuklandı.