Home , Haberler , İnsan Hakları Gününde Devrimci Tutsakları Sahiplenme ve Ev İşgali

İnsan Hakları Gününde Devrimci Tutsakları Sahiplenme ve Ev İşgali

hausbesetzungFRANKFURT |12-12-2015| 10 Aralık insan hakları günü vesilesiyle Frankfurt kenti bir çok etkinliğe sahne oldu. Mültecilerin durumuna dikkat çekmek için Anaistasyın önünde saat 15:00 de bir etkinlik gerçekleştirildi. Welcome Frankfurt tarafından gerçekleştirilen etkinlikte konuşmlar yapıldı. Mülteci dramına dikkat çekilen konuşmalarda talepler sıralandı ve sınırların derhal mültecilere açılması talebinde bulunuldu. Frankfurt ve çevresinde ikamet eden mültecilerin insani haklarından yoksun oldukları dile getirilen konuşmalarda, barınma ve beslenme sorunlarının aşılması ve yapılan yardımların engellere takılmaması talebi dile getirilirken, Afganistan’dan gelen mülteclerin tekrardan savaş bölgelerine yollanmaları kınandı.

ATİK Tutsakları Sahiplenildi

Saat 17’de Anaistasyon’nun hemen çıkışında yapılan ikinci etkinlikte, Frankfurt’ta oluşturulan Project Shelter inisiyatifi tarafından gerçekleştirildi. bu etkinlikte mültecilerin genel sorunlarının yanı sıra, dokumansız bir şekilde Frankfurt’ta yaşayan ve barınakları bulunmayan mültecilerin sorunları dile getirildi.

Yapılan miting sırasında ATİK ve Devrimci tutsakların pankartı açıldı ve çok sayıda bildiriler dağıtıldı. Etkinlik boyunca birt çok kişiye tutsakların durumuna ilişkin bildirimlerde bulunuldu.

Ev İşgali

Yapılan etkinlik ve sonrasında yapılan yürüyüşün ardından spontane bir işgal eylemi gerçekleştirildi. Frankfurt’un Bornheim semtinde bulunan boş bir bina, bir kısım katılımcı tarafından işgal edildi. Yapılan eylemden sonra sokakları kapatan polisin aynı akşam işgale karşı müdahaleye geçtiği bildirildi. Saatler süren işgal sonrasında polisin zor kullanarak eyleme müdahale ettiği alınan bilgiler arasındaydı. Yaşanan Polisi şiddeti sonrasın 30’a yakın kişinin yaralandığı belirlendi. Projekt Shelter inisiyatifi tarafından yapılan açıklamada, işgallerin yaşanmasının bir zorunluluk olduğu, devletin ve belediyelerin konuya yeterince ciddi yanaşmadığı dile getirildi ve yaşanan polis şidedtini kınadı.

multeci_ffm

tutsak_ffm1