Home , Avrupa , Enternasyonalist Liste Seçim Çalışmalarının Startını Verdi

Enternasyonalist Liste Seçim Çalışmalarının Startını Verdi

ALMANYA |12.08.2017| Almanya’nın birçok kentinde 24 Eylül tarihinde yapılacak Genel Seçim çalışmaları başladı. Enternasyonal Liste/MLPD olarak seçimlere katılan Enternasyonalist Birlik aktivistleri birçok şehirde afiş çalışmasının startını verdiler. Seçim kampanyası boyunca bir çok aktivitenin yapılması bekleniyor. 16 Ağustos’ta Gelsenkirchen’de yapılacak Panel’in ardından 26 Ağustos’ta Dortmund’da seçim kampanyasının startı verilecek.

Güvenlik politikası üzerine panel

16 Ağustos’ta Enternasyonalist Liste/MLPD tarafından bir panel gerçekleştiriliyor. „Teröre karşı mücadele adına“ başlığı ile gerçekleşecek olan panelin moderatörlüğünü Stefan Engel üstleniyor. Panelin konuşmacıları ise Süleyman Gürcan, Faruk Ereren, Gabi Fechtner, Anna Vöhringer, Henning von Stoltzenberg, Peter Römmele olacak. AGİF, MAF-DAD ve ADHK adına da temsilcilerin katılması bekleniyor.

Panelde gündeme gelecek konular şöyle; Görüntülü kameraları, bilgisayarlara sızmalar, istihbarat servislerinin genişletilmesi, kürt ve türk devrimcilerin tutuklanmaları, mücadele eden işçi ve emekçilere yönelik baskı ve sindirme politikaları, antikomünist kampanya, „aşırı sol“ tartışmaları, sendikalarda yapılan dışlamalar, Baka boykotları ve dernek izinlerinin sınırlandırılması…

Seçim Startı Dortmund’da

Enternasyonalist Liste/MLPD Almanya genelinde adaylarının tanıtacağı seçim kampanyasının startı 26 Ağustos’ta Dortmund’da yapılacak. Sokak şenliği olarak başlatılacak olan etkinliğin ana konuşmacısı Gabi Gaertner. Ardından ise birçok adayın tanıtılması bekleniyor. Etkinliğin ardından Dayanışma ve protesto mitingi yapılacak. Mitinge Grup Yorum katılarak marşlarını seslendirmesi bekleniyor.

Erhan Aktürk ve Deniz Pektaş Aday

Münih komünistler davası olarak bilinen ve 10 devrimcinin yargılandığı Münih davasından iki tutsak Erhan Aktürk ve Deniz Pektaş Enternasyonalist Liste/MLPD’den aday gösteriliyor. 129 a/b yasası kapsamında tutsak bulundan iki devrimcinin NRW ve Hessen Eyalet listelerinden aday gösterilmişti.

ATİF ve YDG’nin de aralarında bulunduğu bir çok kurum Enternasyonalist Birlik’i oluşturarak ortak bir Liste oluşturmuştu. Alman seçim yasasına göre ortak bir liste ile seçimlere girilemediğinden MLPD ismi ile seçimlere katılım sağlanmış ve kamuoyuna Enternasyonalist Liste/MLPD olarak açıklanmıştı.