Anasayfa , Avrupa , Enternasyonalist Birlik Etkinliğinde Halil ve Can İçin Dayanışma Çağrısı

Enternasyonalist Birlik Etkinliğinde Halil ve Can İçin Dayanışma Çağrısı

Frankfurt |11.12.2018| Enternasyonalist Birlik 2 Aralık tarihinde yaptığı tanıtım ve tartışma forumunda, G 20 protestoları vesilesiyle tutuklanan Halil ve Can için bir dayanışma bildirgesini oylamaya sundu. Etkinliğe katılanlar tarafından oy birliği ile kabul edilen bildirgede Halil, Can ve diğer yargılanan ve tutuklanan kişilerle dayanışma içinde olunduğu vurgulandı.

Almanya Marksist-Leninist Partisi (MLPD) adına Lisa Gaertner’in katıldığı forumda Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF) adına Ufuk Berdan ve İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği (Bir-Kar) temsilcisi, Çevre ve İşçi Platformları adına birer temsilci sunumlarını gerçekleştirdiler.

Etkinlikte ilk sunumu yapan Lisa Gaertner, Alman Hükümeti’nin geliştirdiği sağcılaşmaya dikkat çekerek Enternasyonalist Birlik gibi yapılara olan ihtiyacı vurguladı. Emperyalist krizler ve gelişen ırkçılık arasında ki bağlantıya dikkat çeken Gaertner buna karcı direnişlerin olduğunu vurguladı ve geniş birlikteliklerin ihtiyaç olduğunu söyledi.

ATİF adına konuşan Ufuk Berdan, ATİF’in en eski göçmen federasyonu olduğunu dile getirdi ve ATİF tarihi ekseninde partiler üstü çalışmanın önemini ve oluşan birlikteliklerden elde edilen tecrübelerle geniş birlikteliklere olan ihtiyacı vurguladı. Almanya’da, 129 a ve b yasaları kapsamında süren saldırılar ve Münih mahkemesinde süren dava konusunda bilgiler verdi ve dayanışma çağrısında bulundu. Berdan ayrıca, Yeni Polisi Yasasına karşı tutumlarını dile getirdi ve ve bu yasaya karşı çıkılması gerektiğini belirtti.

Yapılan sunumların ardından G20 zirvesine karşı çıkan ve protesto edenlere karşı geliştirilen ‘cadı avı’ dolayısıyla tutuklanan Halil ve Can hakkında bir önerge verildi. Verilen önerge oy birliği ile kabul edildi. 13 Aralık tarihinde Frankfurt’ta yapılacak dayanışma etkinliğine çağrı yapıldı ve 18 Aralık’ta Hamburg’ta başlayacak davaya duyarlılık çağrısında bulunuldu.

Can ve Halil Derhal Serbest Bırakılmalıdırlar!

Enternasyonalist Birlik tarafından 2 Aralık 2018 tarihinde Frankfurt’ta yapılan etkinliğin sonuç bildirgesi.

Bu yılın Haziran ayında Halil, Can ve diğer 2 kişi, 2017 yılında Hamburg’da G20 Zirvesi’ne karşı yapılan protesto eylemlerine katıldıkları için tutuklandılar.

O tarihte yapılan eylemlerde 18 yaşın altında oldukları gerekçesiyle tutuklanan 4 kişiden ikisi serbest bırakılırken, Halil ve Can tutuklandılar. 9 Kasım 2018 tarihinde ise Halil ve Can’ın, delillerin yetersizliği nedeniyle tutuksuz yargılanmalarına karar verilmiş ve serbest bırakılmışlardır. Savcılık bu karara aynı gün Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde itiraz etmiş ve Halil ve Can’nın iki saat sonra yeniden tutuklanmalarını sağlamıştır. Savcı, Eyalet Yüksek Mahkemesine yazdığı yazıda elinde yeni delillerin olduğunu dile getirmiştir ancak bu delillerin ne olduğunu yargılanan kişiler henüz bilmemektedirler.

Bu sol harekete ve ilerici kişilere yönelik baskı ve kriminalize etme politikasından başka bir şey değildir. Bir Cuma öğleden sonra, 2 saatten az bir sürede eden bu gelişmelere bakıldığında, bu olay başka türlü açıklanamaz. Bu saldırı hepimize yöneliktir!

Bizler, Enternasyonalist Birlik Rhein-Main tarafından 2 Aralık 2018 tarihinde organize edilen tartışma forumuna katılanlar olarak, bu saldıtıyı şiddetli bir şekilde kınıyoruz ve Halil, Can ve diğer G20- tutsakları ile en yüksek seviyede dayanışacağımızı ilan ediyoruz.

Bizler, Halil, Can ve diğer tutsakların derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz!

Bu açıklama, 70’ten fazla kişi tarafından çekimser ve karşı oy kullanılmadan oy birliği ile kabul edilmiştir.