Anasayfa , ATİF , ATİF: ‘Cizre Direnişini Sahiplenelim, Faşist TC’nin Saldırılarını Her Alanda Boşa Çıkaralım!’

ATİF: ‘Cizre Direnişini Sahiplenelim, Faşist TC’nin Saldırılarını Her Alanda Boşa Çıkaralım!’

atiflogoATİF |14-09-2015| Basına ve Kamuoyuna!

Cizre Direnişini Sahiplenelim, Faşist TC’nin Saldırılarını Her Alanda Boşa Çıkaralım!

Faşist TC devletinin saldırıları ve katliamları ile bu saldırılara karşı direnişlerin sergilendiği süreci yaşamaktayız. 7 Kasım seçimlerinde tek başına hükümeti oluşturamayan AKP, kendi iktidarını koruyabilmek için her türlü saldırıya başvurmaktadır. Hükümet kurma sürecini her türlü oyalamalarla geçiren faşist AKP ve sarayın sultanı, sonrasında muhalefete hükümet kurma görevini vermeyerek 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan tabloyu kabul etmediğini göstermiştir.

Kurumumuz ATİF’in de desteklediği HDP’nin aldığı %13 oy oranı, faşist TC’nin sistemini tıkamaya yetmiştir ve HDP düzen partilerinin hedefi konumuna gelmiştir. Başta HDP olmak üzere tüm devrimci-demokratik örgütlerine ve Kürt ulusuna bir bütün olarak savaş açan Hükümet erki AKP, çocuklar başta olma üzere katliamlar gerçekleştirmekte, HDP’li seçilmiş Belediye Başkanlarını görevden almaktadır.

Cizre’de 9 gün gibi uzun bir sürede sokağa çıkma yasağı ilan edilip 20’den fazla insan katledilmiştir. Yeni Osmanlılar adı altında sivil faşist çeteler oluşturan AKP tarafından yüzlerce HDP bürosuna saldırılıp, ateşe verilmiştir. Yine bu sivil faşist çeteler, basın merkezlerini hedefleyerek korku alanını genişletmeyi hedeflemektedirler.

Kürdistan’da başta IŞİD olmak üzere El-Nüsra, Özgür Suriye Ordusu gibi emperyalistlerin desteklediği çetelere açıktan destek veren faşist TC devleti, şimdide sivil faşist çetelerini Avrupa’da harekete geçirerek, Kürt halkına ve devrimci-demokratik çevrelere saldırmaktadır. İsviçre’nin Bern ve Almanya’nın Hannover kentlerinde yapılan saldırılar ile, her alanda sokağa çıkarılan faşist çeteler Türkiye merkezlidir.

Alman devleti, Türk devletinin bu faşist provokasyon girişimleri karşısında sessizliğini koruması suça ortak olması anlamına gelmektedir. Türk devletinin T.Kürdistanı’nda gerçekleştirdiği katliamlara karşı tepki vermemesi, katliamları onayladığını göstermektedir. Bir insanlık dramı, Avrupa kamuoyunun gözleri önünde cereyan etmektedir. Bu yanıyla Alman devletinin sessizliğini korumasını kınıyoruz, Faşist TC devleti ile olan kirli ilişkilerine son vermelidir.

Ortada bir gerçek vardır ki, yapılan tüm saldırıların boşa çıkarılması demokratik kamuoyunun tepkilerine bağlıdır. Sokaklara çıkarak ortaya konan dayanışma kültürü Kobanê’de nasıl sağlandıysa, Cizre direnişindede sokaklara çıkarak halkın direnişine ortak olmaya devam edeceğiz. Cizre ve tüm Kürdistan’da süren direniş meşrudur, insanidir ve gelecek kavgamızdır.

Türk devletinin bu tür saldırılarını ve provokasyonlarını boşa çıkarmak için ATİF olarak sessiz kalmayacağız, demokratik tepkimizi vermeye devam edeceğiz. Tüm demokratik kamuoyunu, Türkiye merkezli yapılan faşist saldırları boşa çıkarmaya demokratik tepkimizi vermeye çağırıyoruz.

Bildiri İndir