Anasayfa , Haberler , Münih’te eyalet mahkemesi önünde miting gerçekleştirildi

Münih’te eyalet mahkemesi önünde miting gerçekleştirildi

MÜNİH|05.06.2017| Münih’te eyalet mahkemesi önünde 15 Nisan 2015’den beri tutuklu bulunan ATİK aktivistleri ile dayanışma mitingi düzenlendi.

ATİK tarafından örgütlenen mitinge İTİF ve ATİGF’inde katılım çağrısı yapması ile yaklaşık 60 katılımcı ile devrimci tutsaklarla dayanışmayı büyütmek amaçlı bir araya gelindi. Saat 12’de başlayan mitingde ilk önce Mehmet Yeşilçalı’nın avukatı Mehmet’in durumu ve doktor raporları hakkında bilgi verdi. Ardından yapılan konuşmalarda da yoldaşın sağlık sorunlarının hapishanede daha da arttığı gerçekliğine göz yumularak red edilen tutuksuz yargılanma talebi ve mahkeme heyetince yapılan işbirliği teklifi vurgulandı.

İTİF temsilcisinin devrimci tutsaklarla dayanışmanın gerekliliğine değinirken ‘’Yoldaşımızın sağlıksal sorununu bir zayıflık olarak algılayıp işbirliği teklifinde bulunan alman burjuvazisinin taraflı mahkemelerine karşı işçi sınıfı davasının kararlı savunucuları olan 10 komünist yoldaşımız gibi aynı kararlılık ve direngenlikle dayanışmamızı onların suratlarına çarpmak için buradayız‘’ diyerek tutsakların devrimci iradelerinin teslim alınamayacağını vurguladı. Ardından sözü alan ATİGF temsilcisi de federasyon adına bir açıklama okudu. Almanca yapılan açıklamada devrimci iradenin teslim alınamayacağı vurgulandı. Konuşmalar ATİK-UPOTUDAK temsilcisinin yaptığı konuşma ile sonlandırıldı. 66 gündür açlık grevinde olan Yusuf Taş’la da dayanışma içerisinde olunduğunu belirten temsilci ’’Faşist diktatörlüğün cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmalarda Merkel’e listeler verdiğini ve bu konuda açıklama beklediğini 3 gün önce yine söyledi. Bizler ATİK olarak yoldaşlarımızın sokaklarda sesi olduğumuzu ve olacağımızı birkez daha belirtmek istiyoruz. Alman devleti devrimcilere uyguladığı işkenceyi ve sağlıksal sorunlarını kullanarak teklif ettiği işbirliği çağrısını sonlandırmalı. Doktorların cezaevinde kaldığı sürece tedavi edilemeyeceğini söylemesine rağmen tutuklu bulundurulmakta Mehmet yoldaşımız. Yoldaşımızın talebinin sokakta temsilcisi olacağımızı birkez daha ilan ediyoruz’’ diyip katılımcılara teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı. Onur Olgun son olarak seslendirdiği ‘’Özgürlük Mahkumları’’ türküsü hepbir ağızdan söylenirken etkinlik sonlandırıldı.