Anasayfa , Avrupa , Emperyalist İşgale Hayır, Rojava’yla Dayanışma

Emperyalist İşgale Hayır, Rojava’yla Dayanışma

IMG_1536ROTTERDAM | 15 – 09 – 2013 | Hollanda’nın Den Haag şehrinde ‘’emperyalist işgale hayır, Rojava’yla dayanışmaya’’ adıyla bir yürüyüş yapıldı. Malieveld meydanında saat 13:00 te toplanmaya başlayan kitle sağnak yağmura rağmen saat 14:00 te yürüyüşe geçti. Demokratik Güç Birliği Platformunun (TGBP) da katılımıyla organize edilen yürüyüşe PYD’liler de bayraklarıyla katıldılar. ATürkiyeli devrimci örgütlerden TKP/ML ve MLKP’ninde katıldığı yürüyüş Spui meydanında mitinge dönüştürüldü.

Devrim şehitleri için yapılan bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Şehit Namırın sloganları atıldı. Açılış konuşmasından sonra DGBP adına bir arkadaş konuşma yaptı.

Konuşmasında ABD’nin Suriye’ye yönelik emperyalist işgal planları anlatılarak en son G20 zirvesinde Rusya’nın ‘’Suriye kimyasal silahları uluslararası denetime sunsun’’ önerisine yeşil ışık yakarak şimdilik Suriye işgal planından geri adım atılmış oldu.

Rojava ile ilgili de ABD emperyalizmi BOP projesi çerçevesinde 3 yıldır Suriye’yi kan gölüne dönüştürmeye devam etmektedir. Bu projede çetelere büyük işler düştüğü de ortada. Özellikle El Kaide’ye bağlı El Nusra cephesi bu görevi yerine getiriyor. Sudan’dan, Çeçenistan’dan, Katar’dan, Libya’dan… toplanılıp getirilen bu katiller sürüsü Türkiye’de eğitilip silahlandırıldıktan sonra Rojava’ya Kürtlerin özgürlük mücadelesini boğmaya gönderiliyorlar. Türk devletinin Kürtler üzerindeki imha ve inkâr siyaseti bir kez daha burada yaşama geçirilmeye çalışılıyor. Bizler Rojava’da Kürtlerin özgürlükleri için verdikleri mücadeleyi destekliyoruz. Bu mücadelenin yanındayız denildi.

Son olarak da Gezi, Haziran ayaklanmasına değinerek Haziran ayaklanması Erdoğan’ın AKP’sinin karizmasını çizmiş, koltuğunu sallamıştır diyerek Eylül’le birlikte İstanbul’da, ODTÜ’de, İzmir’de, Adana’da… ayağa kalkan, sokakları işgal eden, direnişi büyütenlere Avrupa’dan köprü olmak, direnişi Avrupa’daki göçmenler arasında yaygınlaştırmakla karşı karşıya olduğumuz unutulmamalı. Bu görevi yerine getirmemiz için birlikteliğimizi ve mücadelemizi yükseltmeliyiz denildi.

Yürüyüşe katılan örgütlerin yaptıkları konuşmalardan sonra eylem sloganlarla, zılgıtlarla bitirildi.