Anasayfa , Avrupa , Hamburg’ta Anma Gerçekleştirilecek

Hamburg’ta Anma Gerçekleştirilecek

HAMBURG|17.01.2018|Hamburg’ta Partizan Dergisi okurları yaptıkları açıklamayla devrimci,demokrat ve yurtseverleri Ocak ayı anmasına katılmaya davet etti. Yapılan açıklamada içerisinden geçilen süreçte, ölümsüzleşenleri anmanın önemine vurgu yapılarak devrimci , demokrat ve yurtseverleri düzenlenecek anma etkinliğine davet etti. 27 Ocak ”Cumartesi günü ” Hamburg Partizan okurlarının düzenleyeceği  anmaya ilişkin yapılan açıklama şu şekilde ;

”Proleterya Partisinin 1.Konferasında almış olduğu kararı gereği bir kez daha ” Parti ve Devrim Şehitleri Anma Haftasında”
ölümsüzleşenlerimizi anıyoruz.
Gökkubenin altında egemenlerinin işçi sınıfı ve emekçilere karşı saldırılarını artırdığı, Türk Hakim sınıflarının Afrin’e saldırı hazırlıklarını sürdürdüğü bir dönemde,şehitlerimiz anmak daha büyük bir anlam ve önem kazanmaktadır.
Tüm saldırı ve umutsuzluğa rağmen, umudu yeşertmenin ve kavgayı büyütmenin şartlardan
biriside,şehitlerimizin davaya olan feda ruhu ile donanmaktan geçtiğini bilmek ve buna uygun adımlar atmak bu gün bir elzemdir.
Asıl olan kolay değil, zor dönemlerde kavgaya sarılmaktır.Şehitlerimizin yaşamı ve mücadelesi bu konuda önemli dersler sunmaktadır.
Zor görevleri yerine getirmenın yolu, yılgınlığın ve karamsarlığın türküsünü değil, kavganın ve umudun türküsünü söylemekten geçer.
Bu gün proleterya partisinin içinde bulunduğu durumu aşmak ve yeniden sınıf mücadelesinde oynamamız gereken rolü oynamak için, her birimizin bir kaç adım öne çıkması gerekmektedir.
Birikmiş yığınca sorunlarının çözümünü hep ” başka yerde” beklemek, her şeyden önçe şehitlerimizin ruhuna ters düşmektedir.Bir yandan olup bitenleri sorgulama, öte yandan mücadeleyi yükseltme görevi hepimizin omuzundadır.
Hiç birimiz bu görevlerden kaçma lüksüne sahip değiliz.Bu duygu ve düşünce ile Vartinik’ten Aliboğazı’na ve Rojava’ya yitirdiklerimizi anıyor, tüm dost ve yoldaşları düzenlemiş olduğumuz “Parti ve Devrim Şehitlerini Anıyoruz” etkinliğe katılmaya davet ediyoruz.

Hamburg Partizan Okurları