Anasayfa , Avrupa , Efrin saldırısı Heidelberg’de protesto edildi!

Efrin saldırısı Heidelberg’de protesto edildi!

Faşist TC devletinin 20 Ocak 2018’de Afrin’e yönelik başlattığı saldırı Heidelberg’de 1 Şubat Perşembe günü Mannheim Afrin’le Dayanışma Platformunun çağrısı ile protesto edildi.

Almanya Heidelberg’de saat 17’de başlayan eyleme Kürdistan’lılar, Türkiye’liler ve Alman halkı katılım sağladı. Başlangıç mitinginde Nav-Dem, AGİF, ADHF, MLPD, Rote Hilfe (Kızıl Yardım), ATİF ve Yeni Kadın adına okunan mesajların ardından, saat 18 gibi sayıları 500’ü bulan kitleyle yürüyüşe geçildi. Yürüyüş kitlenin güçlü sloganları ile Kurfürsten Anlage de ilerlerken, etrafdaki insanların da yoğun ilgi ve onayını gördü. Alman polisi ise eylem boyunca kimi desteklediklerini apaçık bir şekilde göstermekten geri kalmadı.

Bildiri dağıtan gençlerin elinden bildirilerini de aldılar, YPG, YPJ ve PKK’ye ilişkin atılan sloganlardan dolayı kitleyi bir çok kez de durdurdular. Universitaetsplatz’a kadar alınan izine uymadan, polis atılan sloganlardan ve sallanan bayraklardan dolayı eylemin önceden bitirilmesi gerektiğini duyurdu. Platform adına izni alanların izinlerinin Universitaetsplatz’a kadar olmasını söyleseler de, polis kitlenin etrafını sararak yürümesine izin vermedi. Polisin bu tutumu bir süre oturma eylemi ile protesto edildiyse de, eylem sonuçlandırılmak zorunda kalındı. Eylem bitirildikten sonra dahi kitlenin izinsiz bir şekilde eylemlerine devam etmesini engellemek için, polis; kitlenin eylem alanı sadece dörder beşer kişilik gruplar halinde terk etmesine izin verdi. Bu sırada da gözüne kestirdiği kişilere gözaltı yaparak, kimlik bilgilerini aldı. Kimlik bilgileri alınan kişilerin de serbest kalmasıyla eylem olaysız sona erdi.