Home , Haberler , Duisburg`da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü coşkuyla Kutlandı!

Duisburg`da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü coşkuyla Kutlandı!

resim5 Mart Cumartesi günü Duisburg şehir merkezinde Dünya Emekçi Kadınlar Günü,bir yürüyüş ve akabinde düzenlenen kültürel etkinlikle kutlandı. Yeni Kadın, SKB, ADKH, Frauenverband Courage, TJKE, Chor Todo Cmbia, Solidarität Internartional, ver.di Frauenrat tarafından düzenlenen etkinlikde, ayrıca İnfo Stand ve yemek standları açıldı. Etkinliği örgütleyen kurumların hazırladıkları almanca yazılar okundu. 8 Mart’ın kadınlar için anlam ve önemi vurgulanırken ATİK- YENİ KADIN aktivistimiz Dr. Banu D. Büyükavcı’ya dair yazı okundu ve yürüyüş esnasında spontane durumu ve içeri alınma süreci anlatıldı. Etkinliğin şehir merkezinde ve Cumartesi olması çeşitli milliyetlerden birçok insana ulaşmamızı sağladı. Etkinliğimiz insanlar tarafından ilgi ile karşılandı.
 
res 2İnfo-Standları
Yeni Kadın olarak Duisburg-Hamborn’da iki informasyon standı açtık. Standlardan biri 03,03.2016 tarihinde 8 Mart etkinliğimize çağrı amaçlı örgütlenirken, Yeni Kadin bildirisi dagitilip genis capli propaganda yapildi. 08.03.2016’da açtığımız standla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladık ve eril devlet anlayışını kınadığımızı bir kez daha dile getirdik. Dr. Banu D. Büyükavcı arkadaşımıza yapılan hukuksuzlukları ve devletin direnen kadına baskılarını anlattığımız bir yazı okuyarak etkinliğimizi bitirdik.
Standımıza hem tanıdığımız kadınlar hemde orada alış-verişe gelen kitle büyük ilgi gösterdi. Bilgirilerimizi ve info-materyallerimizi başarıyla dağıttik.
Duisburg- Yeni Kadın