Anasayfa , Haberler , Bir Kez Daha Katledildik,Katledilenlerimizin Direniş Ruhu ve Hesap Sorma Bilinciyle Güçleniyoruz!

Bir Kez Daha Katledildik,Katledilenlerimizin Direniş Ruhu ve Hesap Sorma Bilinciyle Güçleniyoruz!

 

1- Kopie von yenikadin logoFaşizm bir kez daha katletti! Bir kez daha katledildik… Ancak, onlar katlettikçe, biz katledilenlerimizin direniş ruhları ve hesap sorma bilinçleri ile güçleniyoruz… Çünkü saldırganlıkları, acizliklerinden ve korkularından büyümekte. Saldırdıkça acizleşiyor, acizleştikçe korkuları büyüyor ve saldırganlaşıyorlar… Ama unutulmamalıdır ki her karanlık gecenin bir sabahı vardır…

 

22 Aralık sabahı İstanbul-Gaziosmanpaşa’da bir eve baskın düzenleyen devlet güçleri 2 devrimci kadını daha katlettiler… Amed’de ev baskınında katledilen Taybet Canşin, Sur’da polise saldırı düzenlediği gerekçesiyle katledilen Güler Eroğlu, İstanbul’da ev baskınları sırasında katledilen Günay Özarslan, Dilek Doğan ve Dilan Kortak’ın ardından bu kez de Yeliz Erbay ve Şirin Öter’i katlettiler..

 

Politik ve örgütlü kadınlara dönük bu nefret, bu tahammülsüzlük, erkek egemen toplumun oluşumundan günümüze değin bildiğimiz/ tanıdığımız bir duygu. Yüz yıllardır erkek egemen sistem, istediği gibi “terbiye” edemediği, kendi sınırları içine hapsedemediği, soran/ sorgulayan, karşısına dikilen kadınların karşısında hep acizleşmiş, her defasında korkuları büyümüş, çareyi katletmekte bulmuştur. Ancak katletmekle bitiremeyeceklerini hesaba katmadılar.

 

Ortaçağ döneminde “terbiye” edemedikleri yüzbinlerce kadını “cadı” adı altında katlettiler… Olympe de Gouges, Rosa Luxemburg, Mirabal kardeşler, Meral Yakar, beşler, Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez’i ve daha nicelerini katletmekle nasıl kadınların özgürlük tutkusuna zincir vuramadıysalar, bugün de gerçekleştirdikleri bu katliamlar ile kadınların özgür yarınlara olan inançlarına ve direnişlerine zincir vuramayacaklar…

 

Her Yargısız İnfaz, Her Katliam Direniş Ruhumuzu Kamçılamaktadır.

Kadınlardan, kadınların bilinçlenmesinden, politika yapmasından, karşılarına dikilmesinden ve en çok da hesap sormasından KORKUYORLAR! Çünkü iyi biliyorlar ki; kadını aydınlanan, bilinçlenen ve örgütlenen toplumu, istedikleri gibi yönetemiyecektirler ve bu da bu sömürü sistemin sonu olacaktır.

 

Bu yüzden politik/ örgütlü kadınlara düşmanlıkları, nefretleri… Bu yüzden saldırıları… Bu yüzden Dilek’i, Dilan’ı, Taybet’i, Günay’ı sayısız katil timleri ile yaptıkları ev baskınlarında katlettiler. Çünkü bilinçlenen, politikleşen, örgütlenen, erkek-devletin top yekün saldırı güçlerinin karşısına dikilecek cesareti kuşanan ve ille de hesap soran kadının karşısına başka türlü çıkamayacaklarını biliyorlar. Bu yüzden onları katlederek toplumun geride kalan kadınlarını korkutup/ sindirerek mesaj vermek, hizaya getirmek istiyorlar. Devrimci kadınlar Yeliz ve Şirin’i de bu yüzden katlettiler!

 

Ancak yargısız infazlarla, katliamlarla, ne onların direniş ruhunu, ne cesaretini, ne de hesap sorma bilincini yok edemediler! Edemeyecekler! Erkek egemen sistem katlettikçe, biz katledilenlerimizin direniş ruhundan ve hesap sorma bilincinden beslenerek güçleniyoruz .

 

Yeni Kadın olarak tüm şehitlerimize verdiğimiz sözümüzü bir kez daha yineliyoruz. Yeliz ve Şirin’i, kadınların özgürlük mücadelesinde yaşatacağız… Erkek egemen sistemden hesap sorma bilinciyle, örgütlü güçlerimizi büyütmek ve güçlendirmek, tüm eşitlik, bağımsızlık ve özgürlük tutkunu kadınlara çağrımızdır.

 

Yeliz Erbay ve Şirin Öter ölümsüzdür; Mücadelemizde Yaşayacaklar

 

Katil Ve Erkek Devletten Hesabı Kadınlar Soracak!

 

Yaşasın Kadınların Eşitlik ve Özgürlük Mücadelesi

Bildiri-Yeliz Erbay ve Sirin Öter (pdf)