Home , Haberler , Edirne F Tipi Cezaevinde açlık grevi

Edirne F Tipi Cezaevinde açlık grevi

HABER MERKEZİ|25.10.2017| PKK Lideri Öcalan’ın avukat ve ailesiyle görüştürülmemesini protesto eden, Edirne Cezaevi’ndeki 56 mahpus açlık grevine başladı.

Edirne F Tipi Cezaevinde, “PKK üyeliği” suçlamasıyla hükümlü veya tutuklu bulunan 56 kişi, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın avukatları ve yakınları ile görüştürülmediği gerekçesiyle açlık grevine başladıklarını açıkladı. DHA’dan Ünsal Yücel’in haberine göre, hapishanedeki açlık grevi üçüncü gününde.

Hapishane koşullarına OHAL etkisi

HDP Urfa Milletvekili Dilek Öcalan da konuyla ilgili, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın cevaplaması için verdiği soru önergesinde, “Ulusal ve uluslararası hukuka aykırı bir şekilde uygulanan ağır tecrit ve giderek artırılan baskının hukuki gerekçesi ve dayanağı var mı?” diye sormuştu.

Ayrıca Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamasının etkilerini ifade etmişti:

“21 Temmuz 2016 tarihinden bu yana ise Bursa 1. İnfaz Hâkimliği tarafından Olağanüstü Hal gerekçe gösterilerek temel haklarının kullanımı bir bütün olarak engellenmiştir. OHAL ilanı anayasa gereğince üç aylık süreler ile uzatılmasına rağmen temel haklarının kullanımı kararın uzatılmaksızın kesintisiz ve sürekli olmasının hukuki dayanağı nedir?

“Türkiye’de yürürlükteki infaz mevzuatında 667 sayılı KHK ile yapılan eklemeler ile birlikte bir cezaevine avukat girişini tümden yasaklayan bir hüküm mevcut mu?”

Kaynak: Bianet