Home , Haberler , Adana’da Partizan ve Devrimci Parti tarafından taziye çadırı açıldı

Adana’da Partizan ve Devrimci Parti tarafından taziye çadırı açıldı

adana_taziye_cadirinda_aciklamaAdana: Dersim’de faşist TC ordusu saldırısı sonucu katledilen TKP/ML TİKKO gerillaları ve Kobanê’de ölümsüzleşen BÖG komutanı Aziz Güler ile yine Dersim’de gerilla şehitliğine saldırı esnasında şehit düşen YJA-Star gerilları için Adana’nın Şakirpaşa semtinde Partizan ve Devrimci Partitarafından taziye çadırı açıldı. Saat 12.00’de açılan taziye çadırı Barış Anneleri, HDP Adana milletvekili Rıdvan Turan ile DHFESP gibi kurumlar ve halktan birçok insan tarafından ziyaret edildi.

 

Çadır önünde açıklama

Çadır önünde saat 17.00’de düzenlenen basın açıklamasında Elazığ adli tıp morgunda bekletilen HPG gerillaları ile altı gündür yine aynı yerde hukuksuzca bekletilen TİKKO gerillaları ile bir ayı aşkın süredir sınırda bekletilen BÖG komutanı Aziz Güler’in defnedilene kadar eylemliliklere devam edileceği vurgusu yapıldı.

Basın açıklamasında sık sık “Katil devlet hesap verecek”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür”, “Gerillalar ölmez, yaşasın halk savaşı”, “Şehid namirin” sloganları atıldı. Açıklamanın ardından HDP Adana milletvekili Rıdvan Turan Dilek Doğan’ın katledildiğini de vurgulayarak yapılan katliamlara karşı özgürlük mücadelesinden vazgeçmeyeceğimizi söyledi. Basın açıklaması sonrası kitle taziyeleri kabul etmeye devam etti.