Home , Haberler , Sarısülük’ün katili Ahmet Şahbaz serbest bırakıldı

Sarısülük’ün katili Ahmet Şahbaz serbest bırakıldı

fft64_mf1688788Gezi İsyanı’nda polis tarafından hedef gözetilerek katledilen Ethem Sarısülük’ün katili Ahmet Şahbaz serbest bırakıldı.

2013 Mayıs ayında Taksim’de yer alan Gezi Parkı’nın yıkılmak istenmesi ile başlayan ve AKP’nin yasakçı politikalarına karşı halk nezdinde bir patlamaya dönüşen Gezi İsyanı, birçok ile yayılmış; Ankara’daki eylemler sırasında Ethem Sarısülük polis Ahmet Şahbaz tarafından başından vurularak katledilmişti.

Ahmet Şahbaz, olayın hemen ardından Urfa’ya atanmış, deyim yerindeyse devlet tarafından korunmaya alınmıştı. Ancak toplumsal muhalefetin açığa çıkışı ile birlikte yargılanmak zorunda(!) kalan Şahbaz, peruk ve takma bıyık eşliğinde katıldığı duruşmalarda bir de Sarısülük ailesinden şikayetçi olmuştu.

Yaklaşık 1 yıldır devam eden davada Yargıtay, bozma kararı üzerinde 7 Eylül’de yeniden görülmesi planlanan davayı, Ankara Valiliği’nin katilin „can güvenliği“ olmadığı gerekçesiyle yaptığı başvuru üzerine Aksaray’a nakletti.

Nakil kararını kayda giren Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay kararı uyarınca dava dosyasını Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi bu ara kararına bir alt madde de ekledi ve polis Ahmet Şahbaz’ın tahliyesine karar verdi.

Karara Twiter üzerinden tepki gösteren Mustafa Sarısülük, „Ak Saray’a, Ak Parti’ye ve Tayyip’e daha fazla katil lazım olduğundan kardeşimizin katili serbest bırakılmıştır. Emri veren aramızdaydı şimdi de tetiği çeken!“ diye yazdı.