Anasayfa , Avrupa , ECEVİT PİROĞLUN’A ÖZGÜRLÜK!

ECEVİT PİROĞLUN’A ÖZGÜRLÜK!

2021 Haziran ayından beri Sırbistan’da tutsak edilen siyasi Ecevit Piroğlu, sosyalist Kürt bir devrimcidir. Sırbistan Hükumeti kendi yasalarını bile tanımadan hukuksuz bir şekilde 95 gündür açlık grevindeki Ecevit Piroğlu’na tecrit uyguluyor. Sağlığı gittikçe kötüleşen Piroğlu, 5 Eylül 2022 günü tansiyon düşmesi nedeniyle düştüğü için hastaneye kaldırılmıştır.

Piroğlu’nun tutuklandığı günden bu yana hukuksuz bir şekilde devam eden mahkeme süreci herkesçe bilinmekte. 1 Haziran’dan bu yana sürdürdüğü açlık grevi nedeniyle artık yaşamını tek başına idame edebilecek durumda da değildir.

Tüm girişimlere rağmen serbest bırakılmayan Ecevit Piroğlu üzerinden, Türkiye Cumhuriyeti ve Sırbistan Hükumeti’nin kirli pazarlıkları devam ediyor. Daha önce görülen dava öncesi, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun Sırbistan’a ziyareti bu pazarlıkların bir parçası iken, şimdi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sırbistan ziyareti manidardır. Bir süredir Avrupa’da da Yurtsever devrimci insanlara yönelik baskının artması, uluslar arası kamuoyu ve siyasetinin gözü önünde gerçekleşiyor.

Biz ADGB olarak bu kirli pazarlıkları açığa çıkarmaya devam edeceğiz. Ecevit Pir oğlu’nun derhal serbest bırakılması için tüm kamuoyu ve siyasileri göreve çağırıyoruz.