Anasayfa , Avrupa , RÖPORTAJ | Stuttgart Efrin Çadırına Saldıran Kişiye Gelen Telefonun Ucunda: Recep Tayyip Erdoğan!

RÖPORTAJ | Stuttgart Efrin Çadırına Saldıran Kişiye Gelen Telefonun Ucunda: Recep Tayyip Erdoğan!

STUTTGART| 10.04.2018 | Stuttgart’ta Efrin’i Sahiplenme çadırına müdahale etmeye çalışan faşiste Türkiye’den gelen telefonun ucunda Recep Tayyip Erdoğan var.

Stuttgart’ta 7 Nisan Cumartesi akşam saatlerinde Efrin’i Sahiplenme Çadırına yönelik müdahale girişimi gerçekleşti. Müdahale girişiminin ardından Türkiye’den Erdoğan ve Binali Yıldırım saldırgana destek mesajlarını sundular. Stuttgart YDG Temsilcisi Munzur ile olay anı ve sonrası üzerine yaptığımız röportaj:

AHM: İlk önce olayın nasıl geliştiğini anlatırmısınız?

Munzur: Stuttgart Efrin’i sahiplenme platformu olarak yaklaşık üç aydır sokaklardayız. Geçtiğimiz cumartesi akşamı saat 18 civarında çadırımızda canlı müzik yapılmakta idi. Çadırımıza ilginin yoğun olduğu bir anda gitar çalan arkadaşımızın önüne yaklaşan adının Yusuf Ünsal olduğunu öğrendiğimiz faşist 1 metreden az bir mesafeden hızlı hareketlerle fotoğraf çekme çabasına girdi. O kadar yakından çekmenin gerekmediğini belirtmemiz üzerine, faşist küfür ve hakaretler yağdırmaya başladı. Bunun üzerine bizde faşisti çadırın dışına çıkardık. Çadırın güvenliğini sağladıktan sonra orada bulunan polisler saldırgan tavırlarını arttıran faşisti (Yusuf Ünsal) alıp ekip aracına doğru götürdüler. 

AHM: Peki çadıra müdahale girişimleri sık oluyormu?

Munzur: Efrin’e gerçekleştirilen işgali sokaklarda protesto etmemiz, insanları bilgilendirmemiz ve kamuoyu yaratmamız tabiki birilerinin hoşuna gitmeyecektir. Haklı ve meşru mücadelemiz provokasyonlar ve saldırı girişimleri ile baltalanmak istenmekte. Çadırımıza müdahale etmeye çalışan faşisti polisin alması ile beraber destekçileride belirdi. Birinin özellikle telefonu ile faşiste yaklaşarak ”Bu çekimi ‘türk medyasına’ yollayacağım. Birşey diyormusun abi?” diye sormasının üzerine polis çemberinde bulunan faşist ”Reis’e selam. Erdoğan’a canım feda” diye bağırmaya başladı. 

AHM: Peki çadırınıza saldırmak isteyenlere nasıl bir destek geldi?

Munzur: Yakından takipçisi olduğumuz Osmanlı Çetelerinin Stuttgart Stammheim hapishanesinde görülen davalarında devrimci ve demokratlara gerçekleştirilen saldırıların Türkiye’den ve bizzat Erdoğan tarafından yönetildiğine belgeleri ile tanık olmaktayız. Stuttgarter Nachrichten ve Spiegel’in ulaştığı belgeler sonucu Erdoğan’ın osmanlı çetesinin ele başları ile bizzat görüştüğü ve bu çetelerin aralarında gerçekleştirdikleri konuşmalarda emirleri direk AKP’nin Almanya ayağı UETD’den aldıkları belgelendi. Faşistler kendi sosyal medya hesaplarında tekrardan emirleri ve desteği kimden aldıklarını gösterdiler. UETD başkanları, Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım direk çadırımıza saldıran faşistler ile görüşüyor ve açıktan destekliyorlar. 

Cumartesi akşamı şehir merkezinde bulunan çadırımıza müdahale eden faşiste destek amaçlı Türkiyeden bir telefon geliyor.Arayan kişi: Recep Tayyip Erdoğan!

Posted by YDG Stuttgart on Monday, 9 April 2018

AHM: Peki buna karşı neler yapmayı düşünüyorsunuz? 

Munzur: Bizler emperyalizme karşı mücadele eden bir gençlik örgütü olarak yaklaşık 3 aydır Efrin’i sahiplenen devrimci ve demokratik kurum ve bireyler ile beraber sokaklardayız. Bugün Efrin’i sahiplenmek, alman emperyalizminin faşist TC devleti ile kirli çıkar ilişkilerini sokaklarda, meydanlarda teşhir etmek en önemli görevlerimizden biridir. Bugün bizler açısından birkez daha faşizmin temsilcileri saldırganlıklarını açıktan ifade etmiştir. Meşru ve ortak mücadelemizi bugün büyüterek daha geniş alanlara taşıyacağız. Efrin direnişini ve işgale karşı koyan Efrin halkını tüm devrimci duygularımızla selamlayarak, ilerici ve işgal karşıtı tüm insanlığı Efrin’i sahiplenmeye, eylemliklerimize katılmaya davet ediyoruz.