Anasayfa , Avrupa , Ecevit Piroğlu ile Dayanışma Eylemi Yapıldı

Ecevit Piroğlu ile Dayanışma Eylemi Yapıldı

STRASBOURG|30.05.2022| ADGB tarafından, Sırbistan tarafından tutuklanarak, Türkiye’ye iade süreci başlatılan ve 3 Haziran günü yapılacak son mahkeme ile iadesi hakkında karar verilecek olan Türkiyeli devrimci Ecevit Piroğlu’nun serbest bırakılması için bir eylem düzenlendi. Strasbourg kentinde bulunan AİHM (Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi) önünde gerçekleştirilen eyleme, ATİK ve Demokratik Kürt Toplum Merkezi üyeleri de katılım sağladılar.
Birleşik Devrim Mücadelesi tarafından yapılan konuşma ile başlayan eylemde, ADGB, HDP Avrupa Birliği temsilcisi Faik YAĞIZAY ve aile adına da konuşmalar yapıldı. Yapılan konuşmalarda Ecevit Piroğlu’nun siyasal faaliyetleri nedeniyle iade edilmek istendiği, bunun bir an önce durdurularak siyasi sığınma talebinin kabul edilmesi gerektiği, aksi durumda yıllarca, can güvenliği olmadan hapishanelerde tutulacağı belirtildi.

Konuşmaların ardından hazırlanan dosya AİHM’de bulunan Sırbistan Daimi Temsilciliğine iletilmek adına teslim edildi. Ayrıca Strasbourg’da bulunan Sırbistan Temsilciliğinden bir randevu alındı.