Anasayfa , Haberler , Şimdi Hrant kadar cesur olma zamanıdır!

Şimdi Hrant kadar cesur olma zamanıdır!

ankarakirsaliiSTANBUL|20-01-2013| 19 Ocak tarihi herkese bir şeyler anlatır. 6 yıldır  Ocak’ın 19’unda “Katil devlet hesap verecek”, “Hepimiz Hrant’ız, hepimiz  Ermeni’yiz” sloganları haykırılır. Bunun sebebi ise 19 Ocak 2007 tarihinde devlet organizasyonu ile katledilen bir Ermeni’dir. Sadece Ermeni olduğu için katledilen değil aynı zamanda demokrat bir kimlik taşıdığı için, sistemin dayatmasını kabul etmeyip ısrarla bu topraklarda Ermeni soykırımının gerçekleştiğini savunduğu için.

Ve bugündür kitleleri sokağa döken öfkenin sıcaklığı ve “Katledilenlerin hesabını soracağız” bilincinin vücut bulması.

“Hrant’ın hesabını soracağız”
Ve yine tarih 19 Ocak. Ve yine insanlar sokakta ve öfkeli bir şekilde; “Şimdi, canımız pahasına olsa da katillerden hasap sorma zamanıdır” şiarıyla haykırıyorlar.
Ve binler yine 19 Ocak günü Taksim Tramvay Durağı’nda saat 19.00’de bir araya gelerek Galatasaray Lisesi önüne kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi.
6-7 Eylül, Sivas, 1 Mayıs 1977, Sevag Balıkçı, Roboski unutmayacağız, hesabını soracağız” pankartını açan kitle “Hepimiz ermeniyiz, hepimiz Hrant’ız”, “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganlarıyla Galatasaray Lisesi’ne kadar yürüyen kitle yol boyunca devlet tarafından katledilenlerin isimlerini sayarak “burada” dedi.
Lise önünde AKA-DER tiyatro topluluğunun tiyatrosunun ardından Emeğe Ezgi katledilenler için türkülerini seslendirdi.
Nor Zartong ve HDK gibi demokratik kitle örgütlerinin örgütlediği eylemde Ermenice ve Türkçe açıklama yapıldı.
Murat Gözoğlu ve Özge Deli‘nin okuduğu açıklamada Hrant’ın katledilişini 1. yılında, sistem için “bir çocuktan katil yaratan karanlık” dediğini söyleyerek sistemin özetini yaptığı vurgulandı. Ayrıca basın metninde; “Bu topraklarda yaşayan halklar olarak, her türlü sömürü ve tahakkümden arındırılmış bir dünya, tahayyülümüz olduğunu bir kez daha duyuruyoruz” denildi.
Basın açıklaması sloganlarla sonlandırıldı.(Özgür Gelecek)