Anasayfa , Avrupa , Düsseldorf’tan Kobanê ve Şengal’e Bin Selam!

Düsseldorf’tan Kobanê ve Şengal’e Bin Selam!

dus4DÜSSELDORF | 11 – 10 – 2014 | Şengal ve Kobanê’de süren direnişi sahiplenmek ve başta IŞİD saldırıları olmak üzere, TC ve emperyalist politikaları protesto etmek için onbinlerce kişi Düsseldorf Festival alanında biraraya geldi. Başta Demokratik Kitle Örgütleri olmak üzere Kürt, Ermeni, Asuri, Süryani, Keldani, Alevi, Hrıstiyan, Müslüman, Ezidi örgütlerin yer aldığı 35’in üzerinde kurumun ortak çağrısıyla düzenlenen Düsseldorf yürüyüşünde tüm kitle coşkulu bir şekilde Şengal ve Kobanê direnişine destek için sloganlarını ve zılgıtlarını haykırdı.

Festival alanından başlayan destek eyleminde alanda yer alan bir kaç sahneden konuşmalar gerçekleştirildi. Yürüyüş boyunca yapılan konuşmalarda Kobanê ve Şengal katliamları kınaırken, YPG/YPJ güçlerinin direnişleri selamlandı.

Oldukça canlı ve kalabalık olan ATİK korteji yürüyüş boyunca sloganlarını haykırdı. Eylemde ATİK Başkanı Yılmaz Güneş kitleye seslenerek, Kobanê ve Şengal direnişini selamladığını bildirdi. Oradaki savaşın sadece IŞİD çetelerine karşı olmadığını, esas savaşın ABD emperyalizmine karşı olduğunu belirtti ve herkesi mücadeleye çağırdı.

ATİF Başkanı Süleyman Gürcan bir konuşma yaparak, direnişin dünya halkları nezdinde önemli bir yerde durduğunu belirtti ve Kobanê direnişini sahiplendiklerini, direnişi geliştirmek ve Kobanê ile dayanışmaya devam edeceklerini belirtti.

Düsseldorf yürüyüşünde Türkiye Komünist Partisi/Marksist-Leninst (TKP/ML) adına bir konuşma yapıldı. Yapılan konuşmada Emperyalist haydutların Ortadoğu’yu kan gölüne çevirmek için IŞİD canavarını yarattıkları, direnişler gerçekleşince de IŞİD’den kurtulma görüntüsü yaydıklarını belirtti. TKP/ML adına yapılan konuşmada direnişin tarihi önemine vurgu yapılarak, YPG/YPJ savaşçılarının, Kobanê’nin emperyalistlerin silahlarına ihtiyaçlarının olmadığını, tüm emepryalist ve uşaklarının Ortadoğu’da yenilgiye uğrayacaklarıı dile gertirdi ve Kobanê direnişini geliştireceklerini belirtti.

Yürüyüş sırasında ATİK kortejine katılan Pınar Aydınlar, Rojava ve sınır hattı boyunce edindikleri izlenimler hakkında bilgi verdi ve İbrahimlerden, Mazlumlardan, Mahirlerden, Denizlerden devralınan mücadele geleneğinin yaşatıldığını dile getirdi.

Miting alanına varan kitlenin alana sığmadı. Coşkulu bir kalabalığa seslenen temsilcilerin konuşmaları sık sık sloganlarla kesildi.

Düsseldorf etkinliğine katılan Rojava Eşbaşkanı Salih Müslim ingilizce ve kürtçe konuşma yaparak Kobanê’de savaşanlara selam yolladı, uluslararası boyutta dayanışma yappan herkese teşekkür etti ve tüm kesimlerin dayanışmalarını arttırarak yükseltmelerini istedi. Kobanê’de tüm yöneticilerin cephede YPG/YPJ ile birlikte savaştığını belirten Müslim, feda eylemi gerçekleştiren YPJ savaşçısı Arin Mirxan’ı anarak, Kobanê’nin 27 gündür direndiğini belirtti.

Canlı telefon bağlantısı ile miting alanında ki halka seslenen Kobanê Kantonu Eşbaşkanı Enwer Müslim, DAİŞ çetelerine karşı kahramanca savaşıldığını belirtti. Müslim devamında, “Kahraman gençlerimiz DAİŞ çetelerine karşı büyük bir direniş içerisindedir. Bu çeteler Musul ve Rakka’dan getirdikleri büyük silahlarla Kürtleri katletmek istiyor. Ama başaramayacaklar. Kürdistan ve Ortadoğu tarihinde Kürtler ilk defa birlik içerisinde direniyor. Kürtler bu direniş ile köleliği kabul etmediğini söylüyor. Size şuanda bir bilgi vereyim. Kobanê’nin doğusunda YPG ve YPJ güçleri DAİŞ çetelerini pusuya düşürdü. Onlara ölüleri var. Kobanê asla ve asla düşmeyecektir. Herkes bunu bilsin.”

Avrupa ve dünya kamuoyuna da çağrıda bulunan Enwer Muslim, şunları kaydetti: “Şuanda yüzlerce sivil insan burada, yaşıyor. Herkesi yardıma çağırıyoruz. Halkımızdan isteğimiz ise Avrupa’da barışçıl ve demokratik eylemlerinizi yapmanızdır. Gençler ise yönünü Kobanê’ye vermeli. Herkes DAİŞ’e karşı birlik olmalı.”

Miting alanında halka seslenen Pınar Aydınlar, direniş ve bölgedeki gözlemlerini aktardıktan sonra, direnişin süreceğini, TC devletinin ve emperyalistlerin bu direnişin belini kıramayacaklarını aktardı. Türkiye’de direninlere selam yollayan Aydınlar, ATİK heyetine kampanyasından ve bölgeye yaptığı ziyaretlerden dolayı teşekkür etti.

NRW Eyalet parlementosu önünde saygı duruşu ile başlanan mitingde MLPD, Almanya Demokratik Güçbirliği Platformu, ABDEM, NAW-DEM, PYD, Sol Parti ve birçok kurum adına konuşmalar gerçekleştirildi.

Etkinliğe Partizan, MKP, TİKB, MLPD gibi devrimci örgütlerin yanı sıra birçok ulusal, etnik kurum ve Demokratik Kitle Örgütleri katılım sağladı.

Eylem boyunca sık sık ‘Biji berwedan a Kobanê!’, Kürdistan faşisme Mezar olacak, Biji Serok Apo!, ‘Gerillalar Ölmez Yaşasın Halk Savaşı!’, ‘İbo Yaşıyor, TİKKO savaşıyor, Yaşasın Partimiz TKP/ML!’, Faşizme karşı omuz omuza!’, sloganları atıldı.

Düsseldorf yürüyüşüne çağrı yapan ve katılan kurumlar ise şöyle; NAV-DEM ( Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi), PYD ( Partiya Yekitiya Demokrasi), TJKE ( Avrupa Kürt Kadın Hareketi), ATIK ( Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu), AABK (Avrupa Alevi Birlikler Konfederasyonu), Avrupa Ermeni Konseyi, ESU ( Avrupa  Süryaniler Birliği), FKE ( Almanya Ezidiler Federasyonu), FEDA( Demokratik Aleviler Federasyonu), KKP( Kürdistan Komünist Partisi), YDG (Yeni Demokratik Gençlik), Yasayacak Dünya-Devrimci Proletarya, AvEG-KON ( Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu), ADHK( Avrupa Demokratik Halklar  Konfederasyonu), YENİ KADIN, MDDP ( Mezopotamya Demokratik Değişim Partisi), NOR ZARTONK, FICK( Kürdistan İslam Topluluğu Federasyonu), YXK ( Kürdistan Öğrenciler Birliği), Civanen Azad, Avrupa Koçgiriler Birliği, Dersimi Yeniden İnşa Cemaati, Dersim Soykırım Karşıtlar Derneği, Avrupa Karakoçanlar İnisiyatifi, Avrupa Kürecikler İnisiyatifi, Avrupa Maraş Girişimi, Avrupa Karerliler Derneği, Mezopotamya Kultur Centrum, Asur Kultur Centrum, IVK (Kürdistan İslam Birliği Derneği), DIDF( Demokrat Isci Dernekleri Federasyonu), KGD (die Kurdische Gemeinde Deutschland e.V ), GEA (Êzidi Akademisyenler Topluluğu), UNA-KURD (Birleşmiş Milletler için Kürt Cemiyeti),Yesiller ve Sol Gelecek Partisi, ASM (Avrupa Sürgünler Meclisi), ÖDA ( Özgürlük Dayanışma Almanya), AAKB (Avrupa Alevi Kadınlar Birliği)

IMG_4289IMG_4367IMG_4328IMG_4246IMG_4230IMG_4211IMG_4256IMG_4304100MEDIASIMAG0642_BURST002_COVER100MEDIASIMAG0634100MEDIASIMAG0631100MEDIASIMAG0647Ohne Titel 6Ohne Titel 2Ohne Titel 7Ohne Titel