Home , Dünya , ‘Sosyal Medyanın İsyanlarda Dezavantajı Var’

‘Sosyal Medyanın İsyanlarda Dezavantajı Var’

DÜNYA | 09 – 03 – 2011 | Uluslararası Af Örgütü’nden Ruud Bosgraaf’ın yatığı bir açıklamaya göre Ortadoğu’daki gösterilerde kullanılan sosyal medyanın avantajları yanında potansiyel olarak büyük bir dezavantajı da mevcut.

 

İnsan Hakları örgütü, gerici rejimlerin Twitter ve Facebook yoluyla direnişçileri izleyerek tutuklayacaklarından korkuyor. Bosgraaf tarafından yapılan açıklamanın nendenlerinden biri Suudi Arabistan’ın geçen haftasonu açıkladığı gösteri yasağı.

 

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre polis gösterileri durdurmak için elinden gelen herşeyi yapacak. Şu ana kadar hükümete karşı düzenlenen gösterilerde 26 kişi tutuklanmış, Uluslararası Af Örgütü ise Cuma günü yapılacak gösterilerde yeni tutuklamalar bekliyor. Bosgraaf: ‚Korkumuz insanların Twitter veya Facebook yoluyla izlenip gösterilerden önce veya sonra tutuklanmasıdır. Bu da sosyal medyanın dezavantajını gösteriyor.‘ dedi.

 

Sosyal medya Ortadoğu’da birçok gösterilerde büyük bir rol oynadı. Twitter ve Facebook aracılığıyla birçok insan ulaşılmış ve gösterilerin örgütlenme merkezi haline gelmişti.