Anasayfa , Avrupa , Düsseldorf’ta Newroz kutlamaları

Düsseldorf’ta Newroz kutlamaları

DÜSSELDORF | 23 – 03 – 2011 | Cumartesi günü yaklaşık 30000 kişi Newroz’u kutladı. ATİK’in yanısıra devrimci ve demokrat kurumların da katıldığı yürüyüş, iki koldan başlayarak, miting alanında son buldu.

ATİK korteji, Düsseldorf Eyalet Mahkmesinin önünden ‘Hoch die İnternationale Solidaritat’, ‘Newroz Kızıldır, Kızıl kalacak’ sloganlarıyla yürüyüşe geçti. Newroz bildirileri ise yoğun bir şekilde çevredekilere dağıtıldı.

Yaklaşık 2,5 saat süren yürüyüşün ardından yapılan miting, açılan fotoğraf sergisiyle ve Kürt kadınlarının yöresel giysileriyle, renkli görüntülere sahne oldu. T. Kürdistan’ından gelen temsilcilerin yanısıra yürüyüşe katılan kurumların temsilcileri ve Sol Parti milletvekilleri de günün önemine ilişkin konuşmalar yaptılar. ATİK adına yapılan konuşmada Kürt halkının direnişine değinildi, ’88 yıldır uygulanan asimilasyon politikalarına karşı direniş geleneğini kaybetmeyen Kürt halkının zulme ve esarete karşı yakılan Newroz ateşinin hiç sönmedi. Demokratikleşme, yeni anayasa gibi yalan ve demagojilerle Kürt halkı kandırılmaya çalışsa da, özgürlük ve demokrasi savaşı bitmemiş ve bitmeyecektir’ sözlerine yer verildi.

Akşam saatlarine kadar süren etkinlik Aynur Doğan gibi bazı Kürt sanatçı ve grupların sahne almasıyla sona erdi.