Anasayfa , Haberler , AKP seçim turlarına patronlardan başladı: 'Bizi nasıl bilirsiniz?'

AKP seçim turlarına patronlardan başladı: 'Bizi nasıl bilirsiniz?'

patrolar-kulubu_0TÜRKİYE | 26 – 01 – 2013 | AKP, seçim çalışmalarına patronları ziyaret ederek başladı. Demirören, Eczacıbaşı ve Alaton’un kapısını çalan Babuşcu, “Bizi nasıl bilirsiniz” diyerek patronlara partisinin imajını sordu.

AKP seçim turlarına patronları ziyaret ederek başladı. Patronları tek tek ziyaret eden İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, ‘Bizi nasıl bilirsiniz’ sorusunun cevabını istedi. Şimdiye kadar Demirören Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve Alarko Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton’un kapısını çalan AKP’nin bir sonraki adresi Sabancılar olacak.

“Türkiye’nin nereye geldiği ortada”
Son olarak Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’nı ziyaret eden Babuşçu, holding binasında gerçekleşen toplantıda Eczacıbaşı’na, “Bizi dışarıdan nasıl görüyorsunuz? Projelerimizi doğru buluyor musunuz?” diye sordu.

Babuşçu’ya yanıt veren Eczacıbaşı, “AK Parti’nin 10 yıl gibi bir zamanda Türkiye’nin nerelere getirdiği ortada. Düşündüğüm gibi bir tepki kalmadı. Bazı projelerde halkın fikirlerini alma konusunda açık değilsiniz. Mesela TL’nin simgesi değiştirilmeden önce halktan fikir alınması gerekiyordu. Çamlıca tepesine yapılacak cami projesi ve Topçu Kışlası ile ilgili de vatandaştan fikir alınmalıydı” dedi.

Babuşçu Eczacıbaşı’na “seçkin”leri anlattı
AKP İl Başkanı Babuşcu ise projelerini “halkla birlikte gerçekleştirdiklerini” söyledi. Babuşcu, referandumu örnek göstererek, “Seçkin, elitist kişiler halkı hakir gördükleri için görüşmeyi kabul etmezler. Referandumda ‘Hayır’ oyu verenler, aslında sandıktan ‘Evet’ çıkmasını istedi. Biz halkla iç içeyiz” diye konuştu.

Sırada Sabancı var
Babuşcu’nun bir sonraki durağının ise Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı olacağı öğrenildi. Babuşçu diğer patronları da ziyaret ederek görüşmelerini sürdürecek.