Anasayfa , Avrupa , Coronavirüs | İsviçre’de Son Durum

Coronavirüs | İsviçre’de Son Durum

H.Merkezi |19.03.2020| Alınan son önlemleri açıklayan hükümet üyeleri 16.3.20 Pazartesi gece yarısından itibaren tüm mağazalar, restoranlar, barlar, müzeler, kütüphaneler, sinemalar, konser ve tiyatro salonları, spor merkezleri, yüzme havuzları ve kayak alanları gibi yerlerin ve eğlence tesislerinin 19 Nisan 2020’ye kadar kapalı olacağını bildirdi. Gıda ve sağlık ihtiyaçlarını karşılayacak marketler ve sağlık merkezleri açık kalacak ve hizmet vermeye devam edecek.

Alınan önlemler

  •  Tüm etkinlikler 16.03.20 Pazartesi yarısından itibari ile yasaklandı.
  •  Tüm mağazalar, marketler, restoranlar, barlar, müzeler, kütüphaneler, sinemalar, konser ve tiyatro salonları, spor merkezleri, yüzme havuzları ve kayak alanları gibi eğlence ve eğlence tesisleri 19 Nisan 2020’yekadar kapalı kalacak.
  • Tüm ülke nüfusunun gıda, ilaç ve günlük ürün temini sağlanmış bulunup, yeterli stok yaratılmıştır.
  • Benzin istasyonları, tren istasyonları, bankalar, eczaneler, postaneler, oteller, kamu idaresi ve sosyal kurumlar, marketler, take-away, şirket kantinleri, yemek servisi yapan kurierler açık kalacak.
  • Hastaneler, klinikler ve doktor ofisleri açık kalacak, ancak acil olarak belirtilmeyen tıbbi müdahaleler ve tedaviler yapılmayacak.
  • Hastalık konusunda korunmasız olan insanların evde çalışmaları tavsiye ediliyor. Bu mümkün değilse, işveren tarafından ücretli izin verilebilir.

Sağlık Bakanı Alain Berset yapmış olduğu konuşmasında, Hastaneler, lojistik ve güvenlik konusunda kantonları desteklemek için 8 bin askerin görevlendirildiğini açıklarken 3 bin askerin de tıbbi destek sağlamak için destek vereceğini belirtti.
Birçok ülkenin girişleri kısıtlamasının ardından yurtdışında bulunan İsviçre halkını İsviçre’ye dönmeye çağıran konsey üyeleri, ülkede bulunan sığınmacılara ise eşit muamele edilmeye devam edileceğini bildirdi.

Federal Konsey Almanya, Avusturya ve Fransa sınırlarını gece yarısından itibaren kontrol etmeye ve istisnalar dışında giriş yasağı uygulamaya karar verdi. Transit geçişlere ve ticari mal taşımacılığına ise herhangi bir sınırlama getirilmedi.

İşyeri sahiplerinin çalışanlarına mümkün oldukça evden çalışma izni vermeleri tavsiyesinde bulunan konsey üyeleri, çocuk bakımı konusunda sorun yaşayan ailelerin kantonlar tarafından desteklenmeye devam edeceklerini belirtti. İsviçre`de faaliyet gösteren şirketler için açıklanan ilk 10 Milyar Franklık yardım paketinin daha da genişletileceği, ilerleyen günlerde hızlı bir şekilde ek yardım paketlerinin açıklanacağı da aktarıldı.

İtalyan kantonunda hastaneler doldu

İsviçre’de korana virüsten en çok etkilenen bölge İtalya’ya sınır olan Tessin Kantonu. 10’dan fazla ölümün yaşandığı ve 500 yakın vakanın tespit edildiği bölgede hastaneler şimdiden dolmuş durumda.
Sadece ağır vakaların korona virüsü testine tabi tutulduğu bölgede, kanton yetkilileri yaptığı açıklamada gün geçtikçe artan rakamlar karşısında bölgedeki hastanelerin hizmet veremeyecek hala gelebileceği uyarısında bulundu.

Zürih’te 130 Yeni Vaka

Covid-19’un en çok etkilediği kantonlardan birisi olan Zürih’te son 24 saat içerisinde vaka sayısı yüzde 40 artış gösterdi. Gün içerisinde 130 yeni kişiye korona virüsü teşhisi kondu, böylelikle vaka sayısı 424’e çıktı. Kanton yetkilileri yaptığı açıklamada önümüzdeki cumartesi gününden itibaren, Zürih bölgesindeki hastanelerinin korona virüsü dışındaki hastalıkların sadece acil olanlarına bakacağını duyurdu.
İsviçre de şimdi ye kadar 3.888 kişi (FOPH) korona virüsine yakalanırken 36 kişi ise hayatını kaybetmiştir.