Home , Avrupa , Duisburg`ta Şahverdi Şehitleri Anması

Duisburg`ta Şahverdi Şehitleri Anması

21 Ekim günü, TKP/ML-TİKKO gerillaları ile faşist T.C.’nin kolluk güçleri arasında çıkan çatışma sonucu şehit düşen Cengiz İçli (Ünal), Hakan Çakır (Yurdal) ve Özgüç Yalçın (Sefkan) Partizan ve dostları tarafından Almanya’nın Duisburg şehrinde geniş bir katılımla anıldı.

Ohne Titel 3

Aylardır faşist T.C. tarafından Türkiye ve T. Kürdistan’ınında sürdürülen katliam sonucu, Faşizmin anladığı dile yanıt vererek ve savaşarak ölümsüzleşen üç TKP/ML-TİKKO gerillaları Ünal, Sefkan, Yurdal ve yine geçtiğimiz aylarda şehit düşen HPG Dersim eyaleti komuta konsey üyesi Baran Dersim ve 21 Eylül’de Rojava’da şehit düşen BÖG Komutanı Aziz Güler şahsında, T.C. faşist diktatörlüğüne karşı savaşta yitirilen tüm halk kahramanları için saygı duruşu ile başladı. Ardından Partizan tarafından yapılan açıklama ile devam edildi.

Açıklamada; Cengiz İçli ve Hakan Çakır’ın çatışma esnasında şehit düşerken Özgüç Yalçın’ın ise yaralı olarak esir düşmesine değinilerek sabaha kadar işkence yapılarak katledildiği vurgulandı. Devamında ise şehit düşen 3 gerillanın mücadeledeki özgeçmişine dair bilgiler verildi. Ayrıca açıklamada, ‘’bu zulüm koşullarından kurtulmanın yolu, bilinçlenme, örgütlenme ve mücadele ile sermaye sınıfının kanlı diktatörlüklerini yıkmak dışında başka bir alternatif yoktur ve olamayacaktır. Bunu daha da bilince çıkartıp, bunun gereklerine göre hareket etmek ve daha çok özverili çaba sarf etmek dışında başka çarenin olmadığı açıktır’’ denilerek, devamında, ‘’ Türkiye ve T. Kürdistan’ı deyim uygunsa ateş çemberi içinde. Sadece etrafındaki Ortadoğu’da yıllardır her gün oluk oluk kan akıtılıyor. Çemberin hem dışında hem içinde özellikle Kürt ulusu ve halkı kan deryasına boğuluyor. Her gün bir yerlerde bölge faşist diktatörlükleri ve onların paramiliter şeriatçı katil sürülerince toplu katliamlar düzenlemektedir. Kürt silahlı hareketi baskı, zulüm ve katliamlara karşı meşru müdafaa yani savunma savaşı içinde gelişme göstermekte ve varlığını bilek gücüyle kabullendirmektedir.

            Türkiye ve T. Kürdistan’ında durum her geçen gün daha da ağırlaşmaktadır. Her gün katliam ve infaz haberleriyle karşılaşmaktayız. Artık faşist diktatörlük sadece gerillalara karşı havadan ve karadan bombalar yağdırmıyor. Kürt ulusunun yoğun yaşadığı kentleri ve ilçeleri günlerce ve haftalarca kuşatmakta; havadan helikopterler ve karadan tanklarla bombalamaktadır. Zırhlı araç ve makinalı tüfeklerle evler taranmakta, işyerleri ve evler yakılıp yıkılıp harap edilmektedir. Ortadoğu’daki savaş yıkımlarının manzaraları Türkiye ve Kürdistanı’nda giderek daha çok uygulanmaya başlanıyor’’ denildi.

Ohne Titel 2TKP/ML Merkez Komitesi tarafından yayınlanan bildiri okunduktan sonra, bir açıklama yapılarak, TKP/ML TİKKO gerillalarınca 31 Ekim’de şehit düşenleri anmak amacıyla Xozat’da Amutka karakoluna bir eylem düzenlendiği duyuruldu. Duyurunun ardından kitle, yaşasın partimiz TKP/ML önderliğindeki TİKKO ve TMLGB sloganıyla yapılan eylemi selamladı.

Anma Şahverdi şehitleri için hazırlanan sinevizyon gösterimi, şiirler ve Grup La Liberta’nın söylediği ağıt ve marşlar ile devam etti.

Son olarak anmaya katılan kitle, 22 Kasım 1986’da şehit düşen İbrahim Polat’ın ailesinin katkıları ile verilen yemekten sonra bölgede düzenlenen ‘Dünya Kobane Günü’ ne katılmak amacıyla program son buldu.

DUISBURG PARTİZAN