Anasayfa , Avrupa , Almanya ‘PKK yasağı kalksın’ Demeyi De Yasakladı

Almanya ‘PKK yasağı kalksın’ Demeyi De Yasakladı

ALMANYA | 29.10.2021 | Almanya ‘PKK yasağı kalksın’ demeyi de yasakladı. Almanya’nın yıllardır ısrar ettiği PKK’ye yönelik yasağın verdiği zararları anlatan ve bu yasağın kaldırılmasını talep eden internet sitesi ile sanal medya hesapları bloke edildi.

Alman devletinin 1993 yılından bu yana uyguladığı PKK yasağı bu yıl 26 Kasım’da 27. yılına giriyor. Yasağın yıl dönümü öncesi Almanya’daki Kürt kurumları ve sol/demokratik kuruluşları birçok etkinliğe hazırlanırken, “verbot-aufheben.com” (yasağı kaldırın) adlı internet sitesi de yaklaşık bir yıldır bilgilendirme amaçlı hizmet veriyordu.

Aynı şekilde aynı isimle de sanal medya sitelerinde yasağın başta Kürt halkı olmak üzere Alman demokrasisine verdiği zararı anlatan bilgiler paylaşılırken, yasağın da derhal kaldırılması talep ediliyordu. Ancak Alman güvenlik birimleri 26 Kasım öncesinde skandal bir imza attı. Söz konusu internet sitesi ve sanal medya hesapları yasaklanarak bloke edildi.

KARAR DÜŞÜNCE VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE AYKIRI

İnternet sitesini kuran Yasağı Kaldırın İnisiyatifi, Alman devletinin kararının Alman yasalarınca garanti altına alınan düşünce ve ifade özgürlüğüne aykırı olduğunu belirterek, yasak kararına sert tepki gösterdi.

Yasağın yıllardır Kürt halkına ve Kürt özgürlük mücadelesini destekleyenleri kriminalize etme siyasetinin bir parçası olduğuna dikkat çeken inisiyatif “Alman devleti bir kez daha herkesin yasalar karşısında eşit olmadığını gösterdi” açıklamasını yaptı.

Alman güvenlik birimlerinin kamuoyu bilgilendirmeyi amaçlayan internet sitesi ve sanal medya hesaplarını kapatarak yıllardır ısrar edilen PKK yasağının Alman halkına anlatılmasını engellediğini belirten Yasağı Kaldırın İnisiyatifi devamla şu açıklamada bulundu: “Bu yasak bizi yıldırmayacak ve çalışmalarımızı kaldığımız yerden devam edecek. Herkesi de Berlin’de gerçekleşecek merkezi yürüyüşe davet ediyoruz.”

Onlarca kurum ve sivil toplum kuruluşunun çağrısıyla 27 Kasım 2021 günü Almanya’nın başkenti Berlin’de PKK yasağının yıldönümü nedeniyle kitlesel bir gösteri düzenleniyor. Ayrıca Kasım ayı boyunca da Almanya çapında yasağın kaldırılmasını talep eden birçok etkinlik gerçekleşecek.

Kaynak: anfturkce.com