Home , Avrupa , Duisburg Derneğinde Türkiye’deki Yerel Seçimler Tartışıldı

Duisburg Derneğinde Türkiye’deki Yerel Seçimler Tartışıldı

|Duisburg|15.03.2019| Türkiye ve Türkiye Kürdistan’nında, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimler bugün (Cuma) Duisburg Gençlik ve Kültür Derneğinde tartışıldı.

Dernek Yönetim Kurulunun organize ettiği toplantı saat 17:30’da başladı. Toplantıyı yöneten divan, genel olarak Türkiye Devrimci Hareketi‘nin yerel seçimlere ilişkin yaklaşımını katılımcılarla paylaştı.

Bu sunumdan sonra katılımcılara söz hakkı verildi. Toplantıya katılan arkadaşların bir çoğu 31 Mart yerel seçimlerinde  faşist, gerici sistem partilerine ve hiçbir burjuva parti adayına oy verilmemesini savunarak, seçimde devrimci, demokrat ve yurtsever adayları desteklemek gerektiğini savundu.

Katılımcılar HDP’nin günümüz koşullarında desteklenmesinin doğru olduğu fakat, bazı illerde HDP’nin aday belirlememesini bu pratiğin Faşist düzen partileri CHP ve İyi Parti‘nin oluşturduğu Millet İttifakı’nın zımnen desteklemek olduğu, katılımcılar tarafından eleştirildi. Ayrıca seçimlerin sınıfı mücadelesine bir katkısı olmadığından ötürü, güncel tavrın boykot olmasının daha doğru olduğunu savunanlarda vardı.

Toplantıda Dersim’de  HDP ve SMF’nin ortak aday belirlemesinin Faşist devletin işine yarayacağının altı çizilerek iki örgütünde bu konuda olumsuz pratik izledikleri vurgulandı. Ayrıca SMF’nin adayı Maçoğlu‘nun TKP gibi sosyal-şoven bir partiden aday olması da katılımcılar tarafından eleştirildi.

Yaklaşık üç saat yoğun ve canlı geçen tartışmalar sonrasında toplantı bitirildi.