Home , Avrupa , Grenfell binası restorasyonunda ucuz malzeme kullanılmış!

Grenfell binası restorasyonunda ucuz malzeme kullanılmış!

LONDRA |21.06.2017| 14 Haziran tarihinde Londra’nın en zengin bölgelerinden Kensington’da 24 katlı binada çıkan yangında son yapılan açıklamalara göre en az 79 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce insan yaralandı. 14 Haziran sabahı meydana gelen yangının kısa sürede tüm binayı sarmasının nedeni, geçen yaz restorasyon çalışmasında kullanılan dış kaplama olduğu belirtildi. Restorasyon esnasında kullanılan malzemenin yüksek oranda yanıcı madde içermesi nedeniyle Avrupa’da ve Amerika’da yüksek binalarda kullanılmasının yasaklandığı ortaya çıktı. Guardian gazetesinde çıkan habere göre binanın restorasyonunda kullanılan panellerin The Reynobond PE (Polyethylene) olduğu ve aynı şirket, Omnis, tarafından üretilen Reynobond FR (Fire Resistant- Yangına dayanıklı) panellerden metre kare başına 2 sterlin daha ucuz olduğu belirtildi.

Binada yaşayanların çoğunun göçmen ve yoksul halktan olması, Kensington belediyesinin insan hayatına ne kadar değer verdiğini gösteriyor. Herhangi bir yangında binanın kısa sürede alev alacağı bilinmesine rağmen ucuz malzeme kullanılarak yapılan bina kaplaması ihmalkarlık değil binada yaşayanların hayatına değer vermemektir.
İndependent gazetesinde çıkan habere göre, yangın esnasında hayatlarını kaybettikleri tahmin edilen Mariem Elgwahry ve Nadia Choucair isimli kadınlar yangın önlemlerinin güçlendirilmesi için kampanya yürüttükleri için haklarında yasal işlem başlatmayla tehdit edildikleri iddia ediliyor.