Home , Avrupa , Dublin ve insan hakları bir anlaşma imkansız mı?

Dublin ve insan hakları bir anlaşma imkansız mı?

Ohne Titel 6Lozan: 23/04/2015- İsviçrenin lozan kentinde iki aydır süren St. Lauren kilisesi işgali devam ediyor. İşgalin nedeni 5 tane mültecinin Dublin sözleşmesi doğrultusunda sınır dışı edilmesi.
Bu işgal ve Dublin sözleşmesine karşı Cenevre ve Lozan da çeşitli eylemlikler yapılırken, 23/04/2015 de Dublin sözleşmesi başlıklı bir konferans gerçekleşti . Bir yandan Dubline karşı neler yapılacağı diğer yanda da gönderilmek istenen 5 mülteci için neler yapılacağı , Dublin sözleşmesin gerçekliği üzerine konuşmacılar konu ilgi bilgi ve yöntemleri anlattılar.Dubline karşı daha insan hakkı olan bir antlaşma yapılamazmi sorusu üzerinde yapılan sunumlar soru ve cevap ve önerilerle tamamlandı.
8 Mayıs da 800 üzerinde Akdenizde ölen göçmenler için, Cenevre de yapılacak sessiz yürüyüşe çağrı yapıldı.
Konferansa katılan Lozan iTiF temsilcisi, bir göçmen örgütü olan ATiK e karşı yapılan hukusuz tutuklamaları anlatarak destek çağrısı yaptı ve ATiK in yayınladığı bildiri dağıtılarak Mehmet Yeşilçalı` ya özgürlük için imza toplandı.
25/04/2015 tarihin de Basel ve 26/04/2015 tarihin de Fribourg da yapılacak eylemlere çağrı yapıldı.
Katılımcıların ve çeşitli kuruluşların bu konuda beraber neler yapılabileceği ve etkinlikler ile kendilerine bilgi verilmesini istenirken, ATiK e yapılan bu hukusuz saldırı kınandı.