Anasayfa , ATİGF , ATİGF 22. Genel Kurulu Başarıyla Gerçekleşti

ATİGF 22. Genel Kurulu Başarıyla Gerçekleşti

VİYANA | 04 – 04 – 2011 | 22. Genel Kurulunu Viyanada gerçekleştiren Türkiyeli İşçi ve Gençlik Federasyonu (ATİGF) önemli tartışmalar ışığında iki gün sürdü. Yapılan saygı duruşunun ardından ATİGF Yönetim Kurulu adına açılış konuşması gerçekleştirildi.

Yönetim Kurulu adına Mehmet Tohumcu tarafından açılış konuşmasında, “30 yıl önemli bir tarihi kesit ve mücadele sürecidir. Geçmişimizin bilinmesi ve geleceğimizin inşasında önemli yer tutacaktır” dedi. Bu mücadelenin daha  çok sahiplenilmesi gerektiğini vurgulayan Tohumcu, günümüzdeki ırkcılık ve anti-demokratik  uygulamalara karşı güncel politika belirleme ve uygulamanın muhakak yakalanması gerektiğini, daha  fazla kitlelerin sorunları üzerinde politik üretkenlik gerektirdiğini söyledi. Günümüzdeki gelişmelere de değinen Tohumcu mücadelenin daha da yükseltilmesi gerektiğini belirti.

ATİGF Yönetim Kurulu tarafından Genel Kurulu iradesine bir yıllık faaliyet raporu sunuldu.

Avusturya Parlamentosu Yeşiller Milletvekili Alev Korun da bir konuşma yaparak, ATİGF‘in önemli bir kitle örgütü olduğunu ve ATİGF‘in politikalarını ve mücadelesini taktir ettiğini, birlikte daha fazla calışmanın gerktiğini belirti. Korun Avusturya’da gündemde olan yabancılar yasasına karşı aktif mücadele ve tavır alınması gerektiğini, ATİGF‘in üzerine düşeni yapacağına inandığını söyledi. Yeşiller Milletvekili olarak parlamentoda demokratik haklar için daha fazla mücadele edeceğini ve kitlelerin desteğe ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Avustruya‘nın çeşitli alanlarından gelen delegelerin tartışması sonrası ATİGF Yönetim Kurulundan bir arkadaş gelen tartışmalara ve sorulara cevap vererek, Faaliyet Raporunun toparlamasını yaptı.

Bu sırada ADHF‘den Kurultaya gelen mesaj okundu. Diğer çeşitli demokratik kurumların sundukları mesajlar sunuldu.

Genel Kurul’da ATİK Program Taslağı tartışmaya açıldı. Delegeler ve diğer katılımcılar tarafından yapılan tartışmalar ve sunumlar saatlerce sürdü.  Tartışmalardan sonra, ATİK Program Taslağına ilişkin düşünce ve önerilerin bir rapor dahilinde ATİK Kongresine sunulmasına karar verildi. Ayrıca ATİK Genel Konseyi’nden bir arkadaş gelen bazı sorulara ve tartışmalara aydınlatıcı cevaplar verdi.

Daha sonrasında Mali Rapor ve Denetim Kurulu Raporu sunularak onaylandı.

Yaklaşık iki gün süren kurultayda yeni organların belirlenmesinden sonra önergelere geçildi. Önergeler yazılı ve sözlü yapıldı.

En pratik önerge olarak ATİGF‘in 25 Nisan‘da Bregenz şehrinde başlatacağı ve 27 Nisanda Viyanada büyük yürüyüşle birleşecek olan uzun yürüyüşün duyurusu yapıldı. Ayrıca Deri-İş için yapılacak kampanyanın bilgileri ve gelecekte nasıl bir yol izleneceği üzerinde duruldu. İki gün süren genel kurul Pazar günü öğle saatlerinde sonuçlandı.